woensdag 23 september 2015

Oreobonbons


Deze bonbons zijn zo ongelofelijk simpel, maar zo lekker, die moet je een keer proberen (als je dat al niet gedaan hebt, want volgens mij ben ik de enige in Nederland die deze bonbons nog nooit gemaakt had, maargoed). Je kunt ze garneren met witte choco (dat contrasteert mooi met de donkere vulling), maar bruine choco kan ook goed. De lijntjes maak ik door de gesmolten chocolade in een boterhamzakje te doen waar ik een piepklein puntje af heb geknipt.


Ingredienten:
2 pakken oreokoekjes
175 gr monchou of andere roomkaas
300 gr witte chocolade
50 gr pure chocolade

Bereiding:
Maal de oreokoekjes fijn in een hakmolen of keukenmachine. Meng met de monchou en zorg voor een samenhangend geheel. Verpak in folie of een plastic zakje en laat in de koelkast wat harder worden. Maak er dan bolletjes van (25-30 stuks). Leg deze nog in de koelkast om wat steviger te worden. Smelt ondertussen de witte chocolade met 1 tl zonnebloemolie au bain marie. Dompel de bolletjes er met een vork in en laat ze wat uitlekken. Leg dan op een bord/plank met bakpapier of aluminiumfolie en laat in de koelkast de chocolade hard worden. Voor de garnering smelt je de pure chocolade au bain marie of in de magnetron. Neem een boterhamzakje en knip er een heel klein puntje af zodat je een heel klein spuitgaatje hebt. Doe de chocolade erin en spuit mooie lijntjes over je bolletjes.

27 opmerkingen:

  1. ja helemaal verkocht aan dit recept!
    zet ik op mijn lijstje om te maken!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoeveel gram bedoel je met 2 pakken oreo?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoeveel gram bedoel je met 2 pakken oreo?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik weet even niet hoeveel erin zit naar die standaard rollen met oreo in de supermarkt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik weet even niet hoeveel erin zit naar die standaard rollen met oreo in de supermarkt

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat betekent au bain marie lieve schat ?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een pannetje met een klein laagje water aan de kook brengen, andere pan of schaal erop en daar de chocolade in doen. Vuur laag en zo laten smelten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een pannetje met een klein laagje water aan de kook brengen, andere pan of schaal erop en daar de chocolade in doen. Vuur laag en zo laten smelten.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gebruik inuedergeval geen huismerk witte choco delicata van de AH. Werd niet echt vloeibaar helaas!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoort de oreo echt hard te zijn of gewoon zacht?
    Want heeeft een dag in de koelkast gelegen, maar is nog steeds zacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Welke mochou, die pakketjes of die zachte smeerbare achtige

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo! Hoeveel bonbons krijg je uit dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo Ellouisa, misshien een afwijkende vraag maar als ik de bastogne variant hiervan wil maken. Kan ik dan 1 pak bastogne gebruiken voor 175 gram monchou?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet niet zeker of die verhouding dan klopt. Ik zou eerst alles malen en dan lepel voor lepel de monchou erbij tot je een goed mengsel hebt

      Verwijderen
  14. Hoelang zijn deze houdbaar lieverd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zeker een dag of 5-6, maar zo lang hou je niet vol hoor hahaha

      Verwijderen
  15. hallo ellouisa,
    ik wil heel graag de oreo-bonbons maken maar ik weet niet van waar ik de roomkaas kan halen. vanwaar haal jij je roomkaas.
    mijn dank is groot

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Elke supermarkt heeft het. Het hoeft niet perse monchou te zijn, mag ook van eigen merk.

      Verwijderen