zondag 6 november 2016

Pepernoten/kruidnotenDe sinterklaastijd is weer aangebroken, dus tijd voor allerlei lekkers. Deze pepernoten/kruidnoten heb ik gisteren weer gemaakt met mijn zoontje en ze zijn heerlijk. Heb er 120 uit gekregen en in 4 delen verdeeld: 1 deel zonder chocolade, 1 deel met witte chocolade, 1 deel met melkchocolade en 1 deel met pure chocolade. Ik vind vooral dat je een verschil kunt proeven in het chocoladelaagje, die van de pepernoten in de winkel lijkt ineens zo chemisch, ik lust ze niet meer! Ik gebruikte trouwens 50 gr minder suiker dan in mijn originele recept dus die pas ik bij deze aan!


En met de video maak jij ze ook makkelijk zelf!


Ingredienten voor 120 stuks:
235 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
Snufje zout
75 gr donkerbruine basterdsuiker
150 gr boter in blokjes
2 tl koek- en speculaaskruiden
1/2 tl kaneel
3-4 el melk
75 gr melkchocolade
75 gr witte chocolade
75 gr pure chocolade
Zonnebloemolie

Bereiding:
Meng alle ingredienten voor het deeg tot een samenhangend deeg.Maak bolletjes ter grootte van een knikker en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze op 160 graden (hetelucht 150 graden) voor 15-20 minuten. Laat ze afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade (iedere soort apart met een tl zonnebloemolie). Dompel de pepernoten in de chocolade en laat ze op een bakplaat met aluminiumfolie in de koelkast hard worden.


7 opmerkingen:

 1. Om de videos van facebook te zien heb je ook facebook nodig.. Je videos zijn echt heel leuk om te zien.. Misschien zou je al jw videos op youtube kunnen zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zie dat ik de link niet heb aangepast, sorry! maar al mijn video's staan inmiddels op youtube. Ik ga de link aanpassen. (filpmjes zijn op facebook trouwens ook zonder account te zien)

   Verwijderen
 2. Helemaal mee eens, ik heb ook geen facebook...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt minder suiker toegevoegd. Ik let ook erg op suiker, kan er nog minder in denk je? Het chocoladelaagje maakt ze ook al behoorlijk zoet denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ellouisa,

  Ik heb een vraagje.. ik zie dat je 2 tl koek- en speculaaskruiden toevoegd.. waar kan je die kopen? Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi dat vind je in in het kruidenrek in de supermarkt. Groetjes

   Verwijderen