dinsdag 6 oktober 2015

Yoghurtcake

Zoek je een superzachte cake, dan moet je deze yoghurtcake echt eens proberen! Zo zacht en luchtig, echt verrukkelijk. Ik heb gewone volle yoghurt gebruikt, maar je kunt ook halfvolle of magere nemen of yoghurt met een smaakje. Vanilleyoghurt is bijv ook erg lekker. 
Het  glas wat ik gebruik heeft een inhoud van 250 ml. Ik gebruik zo'n Nederlands theeglas met oortje, maar een ander glas met dezelfde inhoud kan ook prima.
Ingredienten voor een vorm van 26-28 cm:
3 eieren
1 glas suiker
Half glas yoghurt
Half glas zonnebloemolie
1.5 glas bloem
Half zakje bakpoeder
Geraspte schil van een hele sinaasappel en een halve citroen
Garnering:
100 gr witte chocolade
Spikkels

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker goed door elkaar. Mix dan yoghurt, de geraspte schil en olie erdoor. Meng bloem met bakpoeder en mix goed. Mix dit ook door het beslag en giet het in een ingevette springvorm of bestillavorm van 26 of 28 cm. Bak 30-40 minuten (afhankelijk van je vorm) in n voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160)  tot hij mooi goudbruin en gaar is. Laat even afkoelen en haal dan uit de vorm.
Smelt de witte chocolade au bain marie en bestrijk de cake hiermee. Bestrooi met spikkeltjes en laat de chocolade hard worden (gewoon buiten de koelkast).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten