donderdag 8 maart 2018

Yoghurtcake


Zoek je een superzachte cake, dan moet je deze yoghurtcake echt eens proberen! Zo zacht en luchtig, echt verrukkelijk. Ik heb gewone volle yoghurt gebruikt, maar je kunt ook halfvolle of magere nemen of yoghurt met een smaakje. Vanilleyoghurt is bijv ook erg lekker. 
Het  glas wat ik gebruik heeft een inhoud van 250 ml. Ik gebruik zo'n Nederlands theeglas met oortje, maar een ander glas met dezelfde inhoud kan ook prima. Voor degenen die liever met grammen werken, heb ik er ook de grammen achter gezet. Ik heb nu gekozen voor een vorm van 20 cm zodat je een dikke cake krijgt, hoe groter de vorm, hoe lager hij uiteindelijk wordt.


Ingrediënten voor een vorm van 20-26 cm:
3 eieren
1 glas suiker (150 gr)
Half glas volle yoghurt (125 ml)
Half glas zonnebloemolie (125 ml)
1.5 glas bloem (225 gr)
Half zakje bakpoeder (8 gr)
Geraspte schil van een hele sinaasappel en een halve citroen
Garnering:
100 gr witte chocolade
Discodip

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker goed door elkaar. Mix dan yoghurt, de geraspte schil en olie erdoor. Meng bloem met bakpoeder. Mix dit ook door het beslag en giet het in een ingevette springvorm van 20, 24 of 26 cm. Bak 30-40 minuten (afhankelijk van je vorm) in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) tot hij mooi goudbruin en gaar is. Laat even afkoelen en haal dan uit de vorm.

Smelt de witte chocolade au bain marie en bestrijk de cake hiermee. Bestrooi met discodip en laat de chocolade hard worden (gewoon buiten de koelkast).


10 opmerkingen:

 1. Beste Ellouisa,

  Ik wil voor woensdag (juffendag) een yogurtcake maken. Daarvoor wil een cakevorm van 26 cm gebruiken maar wil ook dat het een hoge cake wordt. wat moet ik dan wijzigen in de ingrediënten?
  Hoor graag van je BVD
  Groetjes Samira

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi samira ik zou dan het beslag verdubbelen. Laat je weten of het gelukt is?

   Verwijderen
  2. Hoi samira ik zou dan het beslag verdubbelen. Laat je weten of het gelukt is?

   Verwijderen
  3. Dank je wel! Ik laat het je weten. Gr. Samira

   Verwijderen
  4. Hi Ellouisa, Cake is goed gelukt heb helaas niet kunnen proeven dus zeer benieuwd naar hoe het smaakt. Ik ga binnenkort maar weer 1 maken :-). Nogmaals dank en complimenten voor al je recepten. Gr. Samira

   Verwijderen
 2. Hoi Ellouisa,

  1 kopje suiker is bij mij rond de 250 gr suiker. Heb ik dat nodig of 150 gram?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas is de cake niet gelukt. Aan de binnenkant zag het eruit alsof het niet gaar was. Het zag er helemaal niet luchtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je hem denk ik niet lang genoeg gebakken... dit recept lukt bij mij al jaren perfect

   Verwijderen
 4. Heb deze van de week gemaakt. Ben geen leek in de keuken. Hou er gewoon van om af en toe andere recepten te gebruiken. Ik vond dit recept persoonlijk een tegenvaller... Je hebt wel genoeg andere goede recepten!

  BeantwoordenVerwijderen