woensdag 4 november 2015

Mars-cupcakes

Op mijn werk hebben een collega en ik begin dit jaar "heel de afdeling bakt" geïntroduceerd, in het kader van Heel Holland bakt. Elke 2 weken bakt er een andere collega wat voor de groep. Ook veel collega's die niets met bakken hebben doen mee, dus dat is leuk! Er zijn al veel verrassende creaties voorbij gekomen. Deze week is mijn beurt en ik heb deze Mars-cupcakes bedacht. Een chocoladecakeje, met binnenin een stukje Mars, gegarneerd met chocolade, caramel en weer een stukje Mars. Ze zijn echt zo lekker als ze eruit zien, al vallen je tanden uit je mond haha!

Bekijk hier mijn video van de bereiding:
Ingredienten voor 12 stuks:
125 gr roomboter
100 gr suiker
125 gr bloem
2 eieren
Half zakje bakpoeder
2 el cacao
2 el melk
75 gr stukjes melkchocolade
8 kleine marsjes
100 gr pure chocolade
1 el bebogeen (caramelpasta)

Bereiding:
Smelt de boter en mix met de suiker tot een crème.  Mix de eieren erdoor en voeg dan bloem met bakpoeder en melk toe. Doe ook de cacao erbij en mix tot een dik romig beslag. Schep de stukjes melkchocolafe erdoor. Doe muffinpapiertjes in een muffinbakplaat en schep in elk papiertje wat van het beslag. Met deze hoeveelheid heb je precies 12 niet te hoge cupcakes. Snijd de marsjes ieder in 3 stukjes en druk 1 stukje in elk cakeje,  de rest bewaar je voor de garnering. Bak ze zo'n 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat ze daarna afkoelen

Smelt de chocolade au bain marie en laat iets afkoelen tot het wat dikker wordt.  Bestrijk de cakejes met wat van de chocolade. Smelt de bebogeen in de magnetron en doe in een boterhamzakje. Knip een heel klein puntje af zodat je een klein gaatje krijgt. Spuit lijntjes over de chocolade en trek er een sateprikker Door voor een marmereffect. Garneer met een stukje mars en laat de chocolade hard worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen