Mars-cupcakes


Deze Mars cupcakes maakte ik al eerder, en met mijn zoontjes verjaardag maakte ik een ietsje andere versie, net iets mooier en lekkerder. Ook maakte ik de karamel zelf, maar je kunt ook gewoon bebogeen nemen. 

Ik heb n video van de cupcakes,te vinden op mijn youtubekanaal!

Bekijk hier de video:


Ingredienten voor 12 stuks:
125 gr roomboter op kamertemperatuur (of zonnebloemolie)
100 gr suiker
125 gr bloem
2 eieren
Half zakje bakpoeder
2 el cacao
2 el melk
8 kleine Marsjes in stukjes
Ganache:
65 gr pure chocolade
65 gr melkchocolade
90 ml slagroom
Karamel:
50 gr suiker
1 el water
70 ml slagroom
1 flinke tl roomboter
Of gebruik 2 el bebogeen (caramelpasta)
Extra:
200 ml slagroom
125 gr mascarpone
3 el poedersuiker
1 zakje klopfix
12 stukjes mars of marsbites

Bereiding:
Smelt de boter en mix met de suiker tot een crème.  Mix de eieren erdoor en voeg dan bloem met bakpoeder en melk toe. Doe ook de cacao erbij en mix tot een dik romig beslag. Schep de stukjes mars erdoor. Doe muffinpapiertjes in een muffinbakplaat en schep in elk papiertje wat van het beslag. Met deze hoeveelheid heb je precies 12 niet te hoge cupcakes. Snijd de marsjes ieder in 3 stukjes en druk 1 stukje in elk cakeje,  de rest bewaar je voor de garnering. Bak ze zo'n 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat ze daarna afkoelen

Maak de karamel door de suiker met het water in een steelpan te verwarmen op hoog vuur. Laat smelten en roer tot de suiker gesmolten is. Laat dit nog even staan tot de suiker een amberkleur heeft (lichtbruin). Giet dan de room erbij en de boter en roer goed (pas op spetters). Laat nog 2 minuten roerend op het vuur en haal er dan vanaf,

Doe de room voor de ganache in een pannetje, samen met de chocolade en verwarm tot de chocolade is gesmolten. Roer goed tot een dikke en glanzende ganache. Bestrijk elke cupcake met wat ganache. Zet een half uur in de koelkast om op te stijven.

 Klop de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker. Mix de mascarpone erdoor en doe in een spuitzak met gekartelde spuitmond (ik gebruik 1M van Wilton). Spuit een toefje op elke cupcake en garneer met een stukje mars (of mars bite) en wat karamel.


Reacties

  1. Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk. Eerste keer (test) met een botercreme bovenop, maar voor de verjaardag een enchanted cream gebruikt bovenop, zodat de cupcake niet zo zwaar was. Heb de cupcakes paar dagen vooraf al gemaakt en ingevroren, zodat ik ze op de dag van de verjaardag alleen hoefde te laten ontdooien en versieren. Ze waren perfect en hebben leuke reacties gekregen. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten