vrijdag 15 januari 2016

Polvorones - Spaanse amandelkoekjes

Deze amandelkoekjes moet je eens proberen, ze hebben maar 5 ingrediënten en zijn heel makkelijk te maken! Het resultaat is een heerlijk koekje waarvan de structuur moeilijk te omschrijven is.... het deeg is heel kruimelig en moet je met de hand plat drukken voor je er rondjes uit snijdt en dat geeft de koekjes iets aparts. Het is kruimelig en een beetje als de pindakoekjes in papiertjes, maar toch ook weer anders. Deze koekjes worden in Spanje trouwens vaak gemaakt met reuzel i.p.v. boter, dus let daarop als je ze daar eet! 

Oh en die oventemperatuur klopt, die hoort heel laag te zijn en dan een lange baktijd voor de koekjes.

Ingrediënten voor ca. 20 stuks:
200 gr bloem
100 gr amandelen, gepeld
140 gr roomboter
150 gr suiker
1/2 tl kaneel

Bereiding:
Bak de gepelde amandelen goudbruin in een beetje olie in een koekenpan. Maal ze daarna fijn. Meng met bloem en kaneel. Mix de boter met de suiker tot een creme en voeg het bloemmengsel toe. Meng goed door elkaar en vorm een deegbal die makkelijk uit elkaar valt (dat hoort zo). Als het te erg is, kun je er een eetlepel water bij doen. Leg je deeg op je aanrecht en druk met je handen plat tot ongeveer een halve tot 1 cm dikte (afhankelijk van hoe dik je ze wilt). Steek er rondjes uit en breng die voorzichtig (bijv met een spatel) over op je bakplaat met bakpapier. Bak ze dan in een voorverwarmde oven van 140 graden (hetelucht 120) voor een half uurtje. Laat ze daarna afkoelen op je bakplaat (anders vallen ze uit elkaar). Haal ze door poedersuiker en verpak in een servetje of laat gewoon zo.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Ellouissa
    Waar haal je die papiertjes om koekjes in te doen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, die heb ik uit Marokko. Misschien dat ze in sommige Marokkaanse winkels in nl ook te krijgen zijn.

      Verwijderen