dinsdag 26 januari 2016

Salade met gegrilde kip, avocado en abrikozen - foodblogswap

Het einde van de maand is weer in zicht en dat betekent tijd voor de foodblogswap! Voor degenen die het nog niet kennen, elke maand krijg je een blog toegewezen waar je een recept van gaat maken, aangepast naar je eigen smaak/idee. Deze maand mocht ik koken van Onze Franse keuken, van Lisette en Arjan die met hun 2 kinderen in Frankrijk een Bed&Breakfast runnen. Hartstikke leuk natuurlijk voor mij als fan van programma's als Ik Vertrek. Op de blog staan veel Franse recepten, maar ook een heleboel andere lekkere dingen. Het kiezen was dus weer moeilijk! Mijn oog viel op de gele paprikasoep, maar ik had al 2 keer eerder een soep gemaakt bij de swap, de kippensoep en de courgettesoep. Dus nog even verder kijken. Ik koos uiteindelijk voor deze salade met kip, avocado en abrikozen. Ik ben dol op salades en kon wel weer wat nieuwe variaties gebruiken. 


Ik heb uiteraard mijn eigen draai aan het recept gegeven en heb bijv. het ontbijtspek weggelaten en heb de kip gegrild in plaats van gebakken. En in plaats van hazelnoten heb ik amandelschaafsel geroosterd. Oja en wat komkommer erbij gedaan. Het resultaat was echt verrukkelijk, die gaat hier vaker op tafel komen!!

En stiekem heb ik de gele paprikasoep er ook bij  gemaakt, met een eigen draai. Die zal ik later nog even plaatsen.

Ingredienten voor 3-4 personen:
1 grote zak rucola slamix
500 gr kipfilet in repen
1 tl Za'atar kruiden van Jonnie Boer (of een mengsel van tijm, rozemarijn en basilicum)
Olijfolie
Zout en peper
Gedroogde abrikozen
1 avocado in stukken
Handje amandelschaafsel, geroosterd in een droge koekenpan
Halve komkommer in stukjes
Dressing:
1 tl honing
1 el olijfolie
1 el citroensap

Bereiding;
Meng de kiprepen met zout, peper, de kruiden en wat olijfolie. Grill ze in een grillpan of op een grillplaat mooi gaar. Was de sla en verdeel over een bord. Verdeel daarover de komkommer, abrikozen, avocao en de kip. Bestrooi met geroosterd amandelschaafsel. Klop voor de dressing de honing met de olijfolie en citroensap los en serveer erbij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen