Salade met gegrilde kip, avocado en abrikozen - foodblogswap


Deze salade maakte ik een paar jaar geleden toen ik nog regelmatig meedeed aan de foodblogswap. Dat is een maandelijks event waarbij je een blog toegewezen krijgt waar je een recept van gaat maken, aangepast naar je eigen smaak/idee. Deze salade koos ik toen van de blog Onze Franse keuken, van Lisette en Arjan die met hun 2 kinderen in Frankrijk een Bed&Breakfast runnen. Hartstikke leuk natuurlijk voor mij als fan van programma's als Ik Vertrek. Op de blog staan veel Franse recepten, maar ook een heleboel andere lekkere dingen. Het kiezen was dus weer moeilijk! Mijn oog viel op de gele paprikasoep, maar ik had al 2 keer eerder een soep gemaakt bij de swap, de kippensoep en de courgettesoep. Dus nog even verder kijken. Ik koos uiteindelijk voor deze salade met kip, avocado en abrikozen. Ik ben dol op salades en kon wel weer wat nieuwe variaties gebruiken. En deze combinatie is echt ontzettend lekker en weer eens wat anders!

Ik heb me nu weer eens ingeschreven voor de swap, had er maandenlang geen tijd voor met de drukte rondom mijn boek, vakantie en ramadan en nu wel weer eens zin in!


Ik heb uiteraard mijn eigen draai aan het recept gegeven en heb bijv. het ontbijtspek weggelaten en heb de kip gegrild in plaats van gebakken. En in plaats van hazelnoten heb ik amandelschaafsel geroosterd. Oja en wat komkommer erbij gedaan. Het resultaat was echt verrukkelijk, die gaat hier vaker op tafel komen!!

Ingredi├źnten voor 3-4 personen:
1 grote zak rucola slamix
500 gr kipfilet in grove stukken
1 tl Za'atar kruiden van Jonnie Boer of Italiaanse kruiden
Olijfolie
Zout en peper
Handje gedroogde abrikozen
1 avocado in stukjes of plakjes
Handje amandelschaafsel, geroosterd in een droge koekenpan
Halve komkommer in stukjes
Dressing:
1 tl honing
1 el olijfolie
1 el citroensap

Bereiding;
Meng de kiprepen met zout, peper, de kruiden en wat olijfolie. Grill ze in een grillpan of op een grillplaat mooi gaar. Was de sla en verdeel over een bord. Verdeel daarover de komkommer, abrikozen, avocado en de kip. Bestrooi met geroosterd amandelschaafsel. Klop voor de dressing de honing met de olijfolie en citroensap los en serveer erbij. 

Reacties

  1. Deze ziet er echt heerlijk uit! Ik ben geen liefhebber van salades maar ik zie mezelf deze wel eens maken. Heerlijk met dit warme weer lijkt me!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmmm deze maak ik vandaag, ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten