Stamppotkoekjes met vegetarische rookworst



Stamppot, het ideale wintergerecht op koude of regenachtige dagen. Ik heb het gevoel dat het al 3 maanden regent met af en toe een droge dag. Dus stamppot is zeer welkom! En dan kun je natuurlijk kiezen voor de standaardrecepten als boerenkool, hutspot en zuurkoolstamppot. Maar het is ook leuk om eens wat anders te maken. Deze stamppotkoekjes maakte ik met een stamppotje van zoete aardappel, gekruid met ras el hanout. Echt verrukkelijk met een yoghurtdipje en de vegetarische rookworst van Unox. Als je het lekker vindt, kun je ook wat stukjes rookworst door de zoete aardappel doen.

Maar in principe kun je voor dit recept iedere stamppot gebruiken. Bijvoorbeeld als je wat over hebt van je avondeten. Gebruik dan per 500 gram stamppot 1 ei en 50 gram paneermeel.

Ingrediënten voor 2 personen:
500 gr zoete aardappel, geschild en in stukken
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
1 tl gele ras el hanout (zohra, verkrijgbaar bij Marokkaanse winkels) of kerrie
1 el gehakte verse platte peterselie
1 ei
50 gr paneermeel
50 gr geraspte kaas
Verder:
50 gr bloem
3 el yoghurt
1 el mayonaise
Vegetarische rookworst van Unox

Bereiding:
Doe de zoete aardappel in en pan met water en zout. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan gaar worden in ongeveer 10-15 minuten. Giet dan af en stort in een schaal. Prak het fijn met een vork of gebruik een stamper. Meng er de kruiden, het ei, de paneermeel en de kaas door. Is het te vochtig, doe er dan nog wat paneermeel bij. Zet het een half uurtje in de koelkast om op te stijven.

Maak ondertussen de dip door de yoghurt te mengen met de mayonaise en eventueel te garneren met wat gedroogde chilipeper en nigellazaadjes.
Bereid ook de vegetarische rookworst door deze voor een kwartier in kokend water te leggen.

Vorm van de stamppot ongeveer 12 gelijke koekjes. Haal deze door de bloem en bak in een koekenpan met 4 el zonnebloemolie aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Serveer met de dip en de rookworst.


Dit recept is een samenwerking met Unox. Lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten