Stamppotkoekjes


Van de week ontving ik mijn eerste pakket met aardappels van Celavita voor de blog insiders actie van Brenda kookt.nl. Er zaten 3 soorten aardappels in: stamppot, kruimig en vastkokend. En een mooie pannenafgieterlap (of weet ik hoe het heet). Ik heb mijn hersens flink laten kraken om leuke recepten te verzinnen. De eerste maakte ik met de stamppot aardappels: stamppotkoekjes. En dat pakte lekker uit zeg! Je kunt iedere stamppot gebruiken die je wilt, ik had hutspot gedaan. Het is simpel en ideaal om restjes te verwerken en je kinderen zullen ze ook erg lekker vinden (mijn zoontje in ieder geval wel). Maak ze ook eens en geniet ervan!


Ingredienten voor 20 koekjes:
500 gr stamppot aardappels  (Celavita)
3 wortels
1 kleine ui
Zout en zwarte peper
1 ei
5 el bloem
(Olijf)olie

Bereiding:
Snijd de aardappels in stukken. Schil de wortels en snijd in stukken. Doe met de aardappels in een pan met water en breng aan de kook met wat zout. Kook in 15-20 min op zacht vuur gaar. Fruit ondertussen en uitje in wat olie. Giet de aardappels en wortels goed af en stamp ze fijn. Voeg geen melk of boter toe! Breng op smaak met zout en peper. Meng de gefruite ui en het ei erdoor. Laat dit helemaal afkoelen in de koelkast. 

Maak er dan mooie koekjes van en verhit 4 el olie in een grote koekenpan. Haal de koekjes door de bloem en bak in de olie aan beide zijden bruin.

Serveer met vlees of kip en een lekkere salade. Oh en een dipsaus is ook lekker,ik serveerde er Honing - mosterdsaus bij,heerlijk!

* Je kunt ipv de wortels ook andere groenten gebruiken.
* Gebruik je overgebleven stamppot, reken dan op 1 ei per 500 gram.

Reacties

Populaire recepten