maandag 7 maart 2016

Shorbat adas - Palestijnse linzensoep


Dit soepje kwam ik een tijd geleden tegen op pinterest toen ik een recept met linzen zocht. Het is supersimpel en erg lekker, vooral met dit toch weer koude weer. Ik heb nu kippenbouillonblokjes gebruikt, maar het is denk ik nog lekkerder als je je eigen kippenbouillon maakt (ook veel gezonder trouwens). Je kunt de soep aan het eind pureren, maar dan vind ik het erg op de Turkse linzensoep lijken, dus heb deze ongepureerd gelaten en is perfect zo!



 Ingredienten voor 1 liter soep:
1 ui, gesnipperd
1 tl kurkuma
1/2 tl komijn
150 gr rode linzen
1 bouillonblokje kip
1 liter kokend water
Vers gehakte peterselie
1 tl citroensap
Bereiding:
Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de linzen en kruiden toe en bak even mee op laag vuur. Doe er dan het bouillonblokje en het water bij en breng aan de kook. Laat ze linzen gaar worden in 20-30 minuten (afhankelijk van de soort). Roer er op het eind het citroensap door en garneer met de peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen