Disco-cupcakes




Vrolijk zijn deze cupcakejes he? Mijn zoontje vond ze een groot succes, niet alleen hoe ze eruit zien, maar ook hoe ze smaken. Ik zag ze voorbij komen op een van de Turkse instagram-accounts die ik volg. Heb er mijn eigen recept van gemaakt en er mini cupcakejes van gemaakt, maar je kunt ook normale cupcakes maken. Voor de cupcakes gebruik ik mijn basisrecept voor cupcakes, ideaal en superlekker zachte en luchtige cakejes!


Ingredienten voor 12 normale cupcakes of 30 mini cupcakes:
2 eieren
100 gr suiker
1 vanillesuiker of 1 tl vanillearoma 
125 ml zonnebloemolie 
125 ml melk 
150 gr bloem 
Half zakje bakpoeder
2 el jam
Decoratie:
75 gr melkchocolade
Spikkels, kokos of hagelslag
200 ml slagroom
1 zakje klopfix slagroomversteviger
2 el poedersuiker
125 gr mascarpone

 Bereiding:
Mix de eieren,  suiker en vanillesuiker of vanillearoma luchtig in een minuut of 2. Mix de zonnebloemolie en melk erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix goed. Bedek je muffinvorm met papiertjes en schep of giet daarin wat beslag (niet te vol). Ik gebruik een maatbeker hiervoor. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 15-20 min. Laat ze afkoelen op een rooster.

Haal met een appelboor een stukje uit het midden van elke cupcake en schep daar een beetje jam in.
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Neem een klein lepeltje of kwastje en smeer de randen van de cakejes in met chocolade en rol daarna door de spikkels, kokos, hagelslag etc. Laat de chocolade hard worden.

Klop de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker en mix dan de mascarpone erdoor tot je een dik en romig mengsel hebt. Doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje (ik gebruik 1m van Wilton) en spuit mooie toefjes op de cakejes.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten