dinsdag 19 april 2016

Pindakaaskoekjes


Pindakaas in huis en zin om iets lekkers te bakken? Maak dan deze supersimpele pindakaaskoekjes met maar 5 ingrediënten! Deze koekjes zijn heel zacht en kruimelig en smelten in je mond,heerlijk! Ze lijken op de pindakoekjes in papiertjes die al op mijn blog staan,maar hebben toch net een andere structuur. 





Ingredienten voor 40 stuks:
250 gr pindakaas
125 gr suiker
125 ml zonnebloemolie 
1 tl kaneel
350 gr bloem



Bereiding:
Meng alle ingredienten tot een zacht deeg.  Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en vorm tot een staafje. Leg op een bakplaat met bakpapier en snijd met een mes een snee in de bovenkant. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 15 minuten. Laat ze afkoelen op de bakplaat voor je ze er voorzichtig af haalt met een spatel. Let op ze breken heel snel! 
Rol ze door poedersuiker.

4 opmerkingen:

  1. Bedankt voor dit heerlijke recept! Zo makkelijk te maken en ze smelten letterlijk in de mond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zitten in de oven, ben zoo benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen