zondag 14 augustus 2016

Harchakoeken uit de oven


Deze koeken zijn zo lekker! Ik zag ze eens voorbij komen toen ik met mijn schoonmoeder kookfilmpjes van de Marokkaanse kokkin Choumicha aan het kijken was. Recept opgeslagen en nu eindelijk uitgeprobeerd. Je maakt ze met griesmeel en bloem, maar de smaak is niet te vergelijken met de harcha uit de pan. Het is zachter en door de anijs heeft het meer iets van ka3k. Ze zijn heel makkelijk te maken en blijven ook lang lekker. Een aanrader dus!

Ik heb een video gemaakt van de bereiding. Choumicha heeft ook een video, maar zij doet het net iets anders door de balletjes deeg op de bakplaat te gooien. Bij mij resulteerde dat in een hele keuken onder de griesmeel, dus ik heb gewoon bolletjes gemaakt en daarna schijven van 1 cm dik.

Bekijk hier de video van de bereiding op mijn youtubekanaal:




Ingredi├źnten voor 18 stuks:
250 gr fijne griesmeel
250 gr bloem
120 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
120 ml zonnebloemolie
120 ml melk
1 ei
1 el anijszaadjes
Extra:
Griesmeel moyenne om in te rollen

Bereiding:
Meng de fijne griesmeel met de olie. Voeg dan de bloem toe en meng goed. Doe suiker en vanillesuiker erbij en voeg ook het bakpoeder en de anijszaadjes toe. Ik heb de anijszaadjes wat fijner gemaakt in een vijzel, maar dat hoeft niet perse. Doe de melk en het ei erbij en meng met je handen tot een plakkerig deeg. Niet kneden, daar worden ze taai van. Laat even rusten en maak dan balletjes ter grootte van een pruim en rol ze door de griesmeel moyenne.

Druk ze platter tot schijven van 1 cm dik en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze dan 20-25 minuten op 200 graden (hetelucht 180). Laat ze afkoelen op een rooster.

3 opmerkingen:

  1. Leuk recept! Maar kan je de anijs ook gewoon weglaten? Persoonlijk houd ik hier niet zo van, of is dit eigenlijk wel een must bij dit recept?
    Nog een andere vraag: in veel recepten wordt olijfolie gebruikt. Welke olie en welk merk gebruik jij?
    Op andere blogs beginnen ze wel eens met een foto van de ingredienten in de orginele verpakking, dus niet in allemaal schaaltjes. Dan weet je meteen welke griesmeel, welke olie enz. gebruikt wordt. Misschien een idee?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje voor de tips, ik zal eraan denken!Ik gebruik in dit recept zonnebloemolie. Olijfolie gebruik ik van eigen merk van ah.

      Verwijderen