Harchakoeken uit de oven
Deze koeken zijn zo lekker! Ik zag ze eens voorbij komen toen ik met mijn schoonmoeder kookfilmpjes van de Marokkaanse kokkin Choumicha aan het kijken was. Recept opgeslagen en nu eindelijk uitgeprobeerd. Je maakt ze met griesmeel en bloem, maar de smaak is niet te vergelijken met de harcha uit de pan. Het is zachter en door de anijs heeft het meer iets van ka3k. Ze zijn heel makkelijk te maken en blijven ook lang lekker. Een aanrader dus!
Ik heb een video gemaakt van de bereiding. Choumicha heeft ook een video, maar zij doet het net iets anders door de balletjes deeg op de bakplaat te gooien. Bij mij resulteerde dat in een hele keuken onder de griesmeel, dus ik heb gewoon bolletjes gemaakt en daarna schijven van 1 cm dik.
Bekijk hier de video van de bereiding op mijn youtubekanaal:
Ingrediënten voor 18 stuks:
250 gr fijne griesmeel
250 gr bloem
120 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
120 ml zonnebloemolie
120 ml melk
1 ei
1 el anijszaadjes
Extra:
Griesmeel moyenne om in te rollen
Bereiding:
Meng de fijne griesmeel met de olie. Voeg dan de bloem toe en meng goed. Doe suiker en vanillesuiker erbij en voeg ook het bakpoeder en de anijszaadjes toe. Ik heb de anijszaadjes wat fijner gemaakt in een vijzel, maar dat hoeft niet perse. Doe de melk en het ei erbij en meng met je handen tot een plakkerig deeg. Niet kneden, daar worden ze taai van. Laat even rusten en maak dan balletjes ter grootte van een pruim en rol ze door de griesmeel moyenne.
Leuk recept! Maar kan je de anijs ook gewoon weglaten? Persoonlijk houd ik hier niet zo van, of is dit eigenlijk wel een must bij dit recept?
BeantwoordenVerwijderenNog een andere vraag: in veel recepten wordt olijfolie gebruikt. Welke olie en welk merk gebruik jij?
Op andere blogs beginnen ze wel eens met een foto van de ingredienten in de orginele verpakking, dus niet in allemaal schaaltjes. Dan weet je meteen welke griesmeel, welke olie enz. gebruikt wordt. Misschien een idee?
Dankje voor de tips, ik zal eraan denken!Ik gebruik in dit recept zonnebloemolie. Olijfolie gebruik ik van eigen merk van ah.
VerwijderenWat een leuk receptje! Ga ik maken!
BeantwoordenVerwijderenIk heb alleen moyen griesmeel in huis. Kan het ook daarmee?
BeantwoordenVerwijderenJa denk t wel!
VerwijderenIk had ze al vaker gemaakt met fijne griesmeel. Maar ook dit keer met de moyen prima gelukt! Dank je
BeantwoordenVerwijderenMoet die anijs want lust dat niet
BeantwoordenVerwijderennee hoeft niet perse
VerwijderenOverheerlijke koekjes,nu al voor de 2de keer gemaakt.Zo simpel en makkelijk om te maken,daar hou ik van!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijke koekjes!! Ik heb ze gerold in fijne griesmeel, dat was het enige wat ik in huis had. En ik heb de hoeveelheid suiker verminderd naar 60 gram. Deed niet af aan de smaak en de kinderen kregen er geen genoeg van.
BeantwoordenVerwijderenGoed dat je het zegt, ik ga ook een keer met minder suiker proberen
VerwijderenKan dit alleen in de oven gebakken worden?
BeantwoordenVerwijderenIk heb gemalen anijszaad, kan ik dat ook gebruiken en de hoeveelheid?
BeantwoordenVerwijderenJahoor, 2 tl zou ik doen
VerwijderenIk heb griesmeel AH merk; kan ik dat ook gebruiken? Alvast bedankt!
BeantwoordenVerwijderenJa kan ook :-)
VerwijderenHoi Hoi! Dit ziet er erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenIk heb een paar vraagjes:
Welke melk gebruik je hiervoor? Volle melk of halfvolle melk?
En kun je de anijs bijv ook vervangen door amandelen? (fijn gemaakte)
Thanks! Volle melk. Ja kan wrl maar mis je wel n karakteristieke smaak
VerwijderenIk heb net de koekjes gemaakt en oh wat zijn ze heeerlijk!!
BeantwoordenVerwijderenHeb de suiker gehalveerd en het was nog zoet genoeg.
Dankjewel voor al je lekkere recepten! <3