maandag 8 augustus 2016

Marokkaanse wortelsalade


De Marokkaanse keuken kent vele salades en dips, die je met lekker warm, brood kunt eten. Je kunt er een soort tapastafel van maken door meerdere salades te maken en er wat vlees of kip bij te serveren, maar je kunt bijv ook een traditioneel saladebord vullen met verschillende soorten salades. Deze Marokkaanse wortelsalade is een simpele, maar hele lekkere wortelsalade, perfect als bijgerecht. Doe er niet teveel komijn bij (tenzij je daar van houdt), de smaak is sterk! Verder geldt dat je hierbij de kruiden naar smaak moet toevoegen, proef dus of het goed op smaak is!


Ingredi├źnten voor 2 bordjes:
500 gr wortels in plakjes (bij voorkeur die wortels aan een bos)
Zout en zwarte peper
Mespuntje komijn
Mespuntje paprikapoeder
Olijfolie
Klein teentje knoflook
Fijngehakte peterselie en koriander

Bereiding:
Doe de wortelplakjes in een pannetje met water en zout en breng aan de kook. Kook in een aantal minuten op laag vuur beetgaar. Giet dan af. Doe wat olijfolie in een koekenpan en voeg de wortelplakjes toe. Doe de kruiden en knoflook erbij en roerbak even op hoog vuur. Daarna nog een paar minuten op laag vuur en doe dan in de bordjes. Serveer warm, lauw of koud.

3 opmerkingen:

  1. Je had toch ook een recept van tomaten Charmilla? Kan het even niet vinden?

    Alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb ik wel maar nog niet hier geplaatst...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb ik wel maar nog niet hier geplaatst...

    BeantwoordenVerwijderen