zondag 23 oktober 2016

Kersencake met banketbakkersroom van AH



De chocolade-kokoscake van AH maakte ik a eens na. Een tijdje geleden kreeg ik een verzoek van een van mijn volgers, of ik de kersencake met banketbakkersroom van AH kon namaken. Ik had hem nog nooit gezien of gegeten, maar in de AH zag ik deze cake van de week dan eindelijk liggen. Hij zag er mooi zacht uit met kersen en dotjes banketbakkersroom en wat amandelschaafsel. Ik ben er thuis mee aan de slag gegaan en wat een lekkere cake is dit geworden zeg! Deze combinatie is zo jummie mmm. Ik vind trouwens de combinatie van cake, fruit en banketbakkersroom uberhaupt erg lekker. Zoals de perzikcake die ik pas maakte, dat was ook al zo'n topper. Bij deze cake heb ik gekozen voor een combinatie van boter en olie. De boter om het beslag wat stevig te houden zodat niet alles wegzakt en de olie om hem niet te hard te laten worden als je hem in de koelkast bewaart (er zit immers room in). Wel ga ik de volgende keer de banketbakkersoom wat minder diep erin spuiten, want dat zat nu meestal onderin. 

Ik heb voor de cake de banketbakkersroom zelf gemaakt (is echt zo gepiept en met de video erbij al helemaal), maar je kunt ook die van dr oetker nemen. Voor de kersen heb ik kleine kersen uit een pot laten indikken met maizena, ook dat is minutenwerk en zoveel lekkerder dan een blik vlaaivulling. Maar ook hier geldt, je kunt ook vlaaivulling nemen. De kersen die ik gebruikte zijn biologisch en van het merk Aarts, deze zijn mooi kleine en niet van die megadingen zoals in de gewone potten.

Vergeet je niet te abonneren op mijn youtubekanaal, dan ben je meteen op de hoogte als er een nieuwe video staat!



Bekijk hier mijn video op mijn youtubekanaal:



Ingrediënten voor een vorm van 28 cm:
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
75 gr roomboter op kamertemperatuur
50 ml zonnebloemolie
3 eieren
200 gram bloem
Half zakje bakpoeder (8 gr)
100 ml melk
Voor de banketbakkersroom:
250 ml melk
2 eidooiers
1 zakje vanillesuiker of een half vanillestokje
50 gr suiker
20 gr maizena
Voor de kersen:
1 pot biologische kersen van Aarts (te koop in supermarkt)
1 tl maizena
Verder:
2 el amandelschaafsel

Bereiding:
Maak eerst de banketbakkersroom. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe de melk met het vanillemerg (of de vanillesuiker) in een pan en breng het aan de kook. Laat het even rustig koken zodat de vanillesmaak erin kan trekken. Mix ondertussen de eidooiers met de suiker licht en crèmig. Mix dan de maizena erdoor. Doe de melk in een maatbeker en schenk dit in een straaltje bij de eidooiers, terwijl je blijft mixen. Als alle melk erbij zit dan doe je het terug in de pan. Breng op laag vuur aan de kook en blijf roeren. Laat het zo'n 3 minuten koken en blijf roeren zodat het niet gaat verbranden of klonteren. Als de room mooi dik en gekookt is, dan giet je het in een schaal. Leg er plastic folie op om af te koelen en laat het zo koud worden in de koelkast.



De kersen laat je uitlekken (vang het sap op). Doe ze in een pannetje met 50 ml van het kersensap erbij en 1 tl maizena. Let op, dit moet je er door roeren als het koud is, anders krijg je klonten. Zet op het vuur en breng al roerende aan de kook. Laat een minuutje indikken en klaar is het. Zet in de koelkast om af te koelen.

Mix voor de cake de boter en de olie met de suiker en vanillesuiker voor een minuutje. Voeg dan de eieren toe en mix erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix samen met de melk door het beslag. Schep in een ingevette ronde vorm van 28 cm. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit dotjes van de room op verschillende plaatsen in het beslag. Verdeel ook de kersen erover. Bestrooi met amandelschaafsel. Zet de cake voor 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat de cake even afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster. Bewaar in de koelkast.


33 opmerkingen:

  1. staat net in de oven......ben benieuwd.!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. deze ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb een springvorm van 26 cm kan het ook?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat kan, moet hij wel wat langer bakken en hij wordt wat dikker.

      Verwijderen
    2. Ja dat kan, moet hij wel wat langer bakken en hij wordt wat dikker.

      Verwijderen
  5. Heej Ellouisa, cake was heerlijk!! Alleen vond iets te dun..Volgende keer in iets kleinere bakvorm! Maar bedankt voor het heerlijke recept !!gr

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hij zit in de oven maar ik zie dat alles verdwenen is ikzie geen kersen meer ��. Alles is naar beneden gezakt en beslag eroverheen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hij is nu afgekoeld en superlekker! Ik heb m omgekeerd geserveerd aangeziennalles naar beneden was gezakt. Ik zie nu in je filmpje dat je niet alle bbr gebruikt klopt dat? Misschien was het bij iets teveel en teveel kersen waardoor het te zwaar werd. Heb wel voor het eerst zel bbr gemaakt en gied gelukt bedankt !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi meid dat zou kunnen maar ik heb wel alle room gebruikt (alleen niet alles gefilmd ;)). Had je de kersen wel goed in laten dikken?

      Verwijderen
  8. Hij zit nu in de oven en inderdaad alles is naar beneden gezakt. Weet je misschien hoe dat zou kunnen komen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een beetje naar beneden zakken is niet erg. Heb je misschien grote kersen gebruikt?

      Verwijderen
  9. Mijn cake met boter mislukt altijd. Ik zie volgens mij dat jij de boter een beetje hebt gesmolten, klopt dat? En welke rmb raad je aan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja omdat ik vergeten was uit de koelkast te halen. Beter os het om niet te smelten maar boter op kamertemperatuur te gebruiken. En liefst roomboter, geen margarine en al helemaal geen smeerboter.

      Verwijderen
    2. Ja omdat ik vergeten was uit de koelkast te halen. Beter os het om niet te smelten maar boter op kamertemperatuur te gebruiken. En liefst roomboter, geen margarine en al helemaal geen smeerboter.

      Verwijderen
  10. Kun je misschien ook gewoon botercreme uit een zakje gebruiken, die je met water aanmaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lieve Ellouisa,
    De cake was echt ongelovelijk lekker!!
    De combinatie van de zachte cake met de room en fruitige kersen is top! Bij mij in het midden de kersen en room ook ingezakt en niet meer zichtbaar maar dat mocht de smaak niet drukken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar ik moet er wel even bij vertellen dat ik Hak vlaaikersen heb gebruikt en zoals je zelf al zei die van Aarts zijn wat kleiner en minder zwaar waardoor ze er dus zo mooi op blijven liggen waarschijnlijk!

      Verwijderen
  12. Superleuk om te horen! En inderdaad die zijn zwaarder en zakken dan sneller naar beneden. Ik heb net buikgriep gehad maar krijg meteen weer zin in deze cake!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Superleuk om te horen! En inderdaad die zijn zwaarder en zakken dan sneller naar beneden. Ik heb net buikgriep gehad maar krijg meteen weer zin in deze cake!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi ik heb m ook net gemaakt alleen per ongeluk n 26 cm gebruikt . En t recept precies opgevolgd maar toch zijn mn bbr en mn kersen gezakt in de cake . Geen probleem voor de smaak natuurlijk maar t oog wil ook wat ��
    En hij is verukkelijk deze zal ik snel nog n x maken mn kleintjes vinden m ook heerlijk��
    Bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb de cake voor de tweede keer gemaakt zo lekker vond ik hem!! Ik heb deze keer de Hak vlaaikersen door 2en gesneden en ze bleven heel mooi op de cake liggen. Echt een topper deze cake :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik baal zeg alles is naar beneden gezakt. Ik heb het langer in de oven moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoe groot was je vorm en welke kersen heb je gebruikt?

      Verwijderen
  17. Hoi hoi,

    De cake vandaag voor de 2e keer gemaakt en wederom super lekker en perfect! Bedankt voor je recepten 😍😁!

    Groetjes,

    Laila

    BeantwoordenVerwijderen