Kersencake met banketbakkersroom van AH
De chocolade-kokoscake van AH maakte ik a eens na. Een tijdje geleden kreeg ik een verzoek van een van mijn volgers, of ik de kersencake met banketbakkersroom van AH kon namaken. Ik had hem nog nooit gezien of gegeten, maar in de AH zag ik deze cake van de week dan eindelijk liggen. Hij zag er mooi zacht uit met kersen en dotjes banketbakkersroom en wat amandelschaafsel. Ik ben er thuis mee aan de slag gegaan en wat een lekkere cake is dit geworden zeg! Deze combinatie is zo jummie mmm. Ik vind trouwens de combinatie van cake, fruit en banketbakkersroom uberhaupt erg lekker. Zoals de perzikcake die ik pas maakte, dat was ook al zo'n topper. Bij deze cake heb ik gekozen voor een combinatie van boter en olie. De boter om het beslag wat stevig te houden zodat niet alles wegzakt en de olie om hem niet te hard te laten worden als je hem in de koelkast bewaart (er zit immers room in). Wel ga ik de volgende keer de banketbakkersoom wat minder diep erin spuiten, want dat zat nu meestal onderin.
Ik heb voor de cake de banketbakkersroom zelf gemaakt (is echt zo gepiept en met de video erbij al helemaal), maar je kunt ook die van dr oetker nemen. Voor de kersen heb ik kleine kersen uit een pot laten indikken met maïzena, ook dat is minutenwerk en zoveel lekkerder dan een blik vlaaivulling. Maar ook hier geldt, je kunt ook vlaaivulling nemen. De kersen die ik gebruikte zijn biologisch en van het merk Aarts, deze zijn mooi kleine en niet van die megadingen zoals in de gewone potten.
Mocht je een video willen zien, op mijn instagramkanaal staat er nu een online.
De vorm die ik gebruik, is deze met losse bodem van Le Creuset. Prijzig, maar echt heel goed! Je wipt elke taart, cake of quiche er zo uit.
Bekijk hier mijn video op mijn youtubekanaal:
Ingrediënten voor een vorm van 28 cm:
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
75 gr roomboter op kamertemperatuur
50 ml zonnebloemolie
3 eieren
200 gram bloem
Half zakje bakpoeder (8 gr)
100 ml melk
Voor de banketbakkersroom:
250 ml melk
2 eidooiers
1 zakje vanillesuiker of een half vanillestokje
50 gr suiker
20 gr maizena
2 eidooiers
1 zakje vanillesuiker of een half vanillestokje
50 gr suiker
20 gr maizena
Voor de kersen:
1 pot biologische kersen van Aarts (te koop in supermarkt)
1 tl maizena
Verder:
2 el amandelschaafsel
Bereiding:
Maak eerst de banketbakkersroom. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe de melk met het vanillemerg (of de vanillesuiker) in een pan en breng het aan de kook. Laat het even rustig koken zodat de vanillesmaak erin kan trekken. Mix ondertussen de eidooiers met de suiker licht en crèmig. Mix dan de maizena erdoor. Doe de melk in een maatbeker en schenk dit in een straaltje bij de eidooiers, terwijl je blijft mixen. Als alle melk erbij zit dan doe je het terug in de pan. Breng op laag vuur aan de kook en blijf roeren. Laat het zo'n 3 minuten koken en blijf roeren zodat het niet gaat verbranden of klonteren. Als de room mooi dik en gekookt is, dan giet je het in een schaal. Leg er plastic folie op om af te koelen en laat het zo koud worden in de koelkast.
De kersen laat je uitlekken (vang het sap op). Doe ze in een pannetje met 50 ml van het kersensap erbij en 1 tl maizena. Let op, dit moet je er door roeren als het koud is, anders krijg je klonten. Zet op het vuur en breng al roerende aan de kook. Laat een minuutje indikken en klaar is het. Zet in de koelkast om af te koelen.
Mix voor de cake de boter en de olie met de suiker en vanillesuiker voor een minuutje. Voeg dan de eieren toe en mix erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix samen met de melk door het beslag. Schep in een ingevette ronde vorm van 28 cm. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit dotjes van de room op verschillende plaatsen in het beslag. Verdeel ook de kersen erover. Bestrooi met amandelschaafsel. Zet de cake voor 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat de cake even afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster. Bewaar in de koelkast.
staat net in de oven......ben benieuwd.!!!
BeantwoordenVerwijderenIk ook! En nog gelukt?
VerwijderenIk ook! En nog gelukt?
Verwijderendeze ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenDankje!!
VerwijderenDankje!!
VerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenIk heb een springvorm van 26 cm kan het ook?
BeantwoordenVerwijderenJa dat kan, moet hij wel wat langer bakken en hij wordt wat dikker.
VerwijderenJa dat kan, moet hij wel wat langer bakken en hij wordt wat dikker.
VerwijderenHeej Ellouisa, cake was heerlijk!! Alleen vond iets te dun..Volgende keer in iets kleinere bakvorm! Maar bedankt voor het heerlijke recept !!gr
BeantwoordenVerwijderenHij zit in de oven maar ik zie dat alles verdwenen is ikzie geen kersen meer ��. Alles is naar beneden gezakt en beslag eroverheen
BeantwoordenVerwijderenHij is nu afgekoeld en superlekker! Ik heb m omgekeerd geserveerd aangeziennalles naar beneden was gezakt. Ik zie nu in je filmpje dat je niet alle bbr gebruikt klopt dat? Misschien was het bij iets teveel en teveel kersen waardoor het te zwaar werd. Heb wel voor het eerst zel bbr gemaakt en gied gelukt bedankt !
BeantwoordenVerwijderenHoi meid dat zou kunnen maar ik heb wel alle room gebruikt (alleen niet alles gefilmd ;)). Had je de kersen wel goed in laten dikken?
VerwijderenHij zit nu in de oven en inderdaad alles is naar beneden gezakt. Weet je misschien hoe dat zou kunnen komen?
BeantwoordenVerwijderenEen beetje naar beneden zakken is niet erg. Heb je misschien grote kersen gebruikt?
VerwijderenMijn cake met boter mislukt altijd. Ik zie volgens mij dat jij de boter een beetje hebt gesmolten, klopt dat? En welke rmb raad je aan?
BeantwoordenVerwijderenJa omdat ik vergeten was uit de koelkast te halen. Beter os het om niet te smelten maar boter op kamertemperatuur te gebruiken. En liefst roomboter, geen margarine en al helemaal geen smeerboter.
VerwijderenJa omdat ik vergeten was uit de koelkast te halen. Beter os het om niet te smelten maar boter op kamertemperatuur te gebruiken. En liefst roomboter, geen margarine en al helemaal geen smeerboter.
VerwijderenKun je misschien ook gewoon botercreme uit een zakje gebruiken, die je met water aanmaakt?
BeantwoordenVerwijderenSorry, zie het al.
VerwijderenLieve Ellouisa,
BeantwoordenVerwijderenDe cake was echt ongelovelijk lekker!!
De combinatie van de zachte cake met de room en fruitige kersen is top! Bij mij in het midden de kersen en room ook ingezakt en niet meer zichtbaar maar dat mocht de smaak niet drukken!
Maar ik moet er wel even bij vertellen dat ik Hak vlaaikersen heb gebruikt en zoals je zelf al zei die van Aarts zijn wat kleiner en minder zwaar waardoor ze er dus zo mooi op blijven liggen waarschijnlijk!
VerwijderenSuperleuk om te horen! En inderdaad die zijn zwaarder en zakken dan sneller naar beneden. Ik heb net buikgriep gehad maar krijg meteen weer zin in deze cake!
BeantwoordenVerwijderenSuperleuk om te horen! En inderdaad die zijn zwaarder en zakken dan sneller naar beneden. Ik heb net buikgriep gehad maar krijg meteen weer zin in deze cake!
BeantwoordenVerwijderenHoi ik heb m ook net gemaakt alleen per ongeluk n 26 cm gebruikt . En t recept precies opgevolgd maar toch zijn mn bbr en mn kersen gezakt in de cake . Geen probleem voor de smaak natuurlijk maar t oog wil ook wat ��
BeantwoordenVerwijderenEn hij is verukkelijk deze zal ik snel nog n x maken mn kleintjes vinden m ook heerlijk��
Bedankt
Welke kersen heb je gebruikt?
BeantwoordenVerwijderenIk heb de cake voor de tweede keer gemaakt zo lekker vond ik hem!! Ik heb deze keer de Hak vlaaikersen door 2en gesneden en ze bleven heel mooi op de cake liggen. Echt een topper deze cake :)
BeantwoordenVerwijderenJoepie!
BeantwoordenVerwijderenJoepie!
BeantwoordenVerwijderenIk baal zeg alles is naar beneden gezakt. Ik heb het langer in de oven moeten doen.
BeantwoordenVerwijderenHoe groot was je vorm en welke kersen heb je gebruikt?
VerwijderenHoi hoi,
BeantwoordenVerwijderenDe cake vandaag voor de 2e keer gemaakt en wederom super lekker en perfect! Bedankt voor je recepten 😍😁!
Groetjes,
Laila
Hoi.
BeantwoordenVerwijderenZou ik deze cake ook een avond van te voren kunnen maken?
Jahoor!
VerwijderenEn dan in de koelkast bewaren ?
Verwijderenja inderdaad
VerwijderenHij zit in de oven ben zo benieuwd.
BeantwoordenVerwijderenZag alleen dat je bij de bereiding van de cake vergeten was wanneer er melk bij moest.
Oeps jawel. Zie het net staan. Had het ook met de meel erbij gedaan!
VerwijderenVraagje. Ik wil deze in een tulbandvorm doen. Kan ik de amandelschaafsel op de bodem strooien en dan het mengsel erop of is het beter om het achteraf erop te strooien.
BeantwoordenVerwijderenSorry helemaal gemist, heb je het nog geprobeerd? Het kan hoor, in een tulband eerst amandelschaafsel
VerwijderenHeel spannend, staat nu in de oven! Ziet er tot zover goed uit. Zo benieuwd of hij de cake van Albert heijn kan evenaren? Laat het zeker weten!!!
BeantwoordenVerwijderenEn???
VerwijderenNu in de oven , had geen kersen , gebruik nu bosbessen met framboos. Zakt helaas ook in, maar zal ma mijn id ook wel smaken , ben benieuwd
BeantwoordenVerwijderenIs het nog gelukt? Vaak als de topping te zwaar is zakt het naar beneden en ook als de vorm kleiner is (en de cake dus dikker wordt)
VerwijderenHi, kun je deze ook invriezen? Ik twijfel namelijk of dat kan vanwege de banketbakkersroom...
BeantwoordenVerwijderenIk durf het niet te zeggen maar denk van niet inderdaad
VerwijderenHi,
BeantwoordenVerwijderenSuper mooie cake! Hoe zorgt u ervoor dat de garnering i.d.g (kersen/botercrème/amandelschaafsel) mooi op de oppervlakte blijft? Bij zakte alles naar beneden.
Groetjes
Vandaag voor het eerst gemaakt. Heel erg lekker. Ik heb dr.oetker banketbakkersroom gebruikt maar niet helemaal, misschien geeneens de helft. Kan ik misschien meer gebruiken? Bij mij zakte ok bijna alles, ik had het ook verwacht, maar het was nog steeds super lekker. Bedankt voor de filmpje, heel handig.
BeantwoordenVerwijderenOmdat we een overvloed van kersen in de tuin hebben heb ik er vanmiddag 2 kersen cake's gebakken, nog nooit eerder gedaan Erg lekker!! Zoet en toch fris
BeantwoordenVerwijderenWat leuk met verse kersen 😍
VerwijderenDeze cake is echt heerlijk! Dikke aanrader! Ik had wel wat banketbakkersroom over, maar dat is zeker niet erg 😋
BeantwoordenVerwijderen