dinsdag 8 november 2016

Pompoenchili


Toen ik meedeed met de koffietijd bakwedstrijd aten we ook deze heerlijke vegetarische chili. De kok van Koffietijd, Casper, maakte deze tussen het proeven door. En wat was het een lekker gerecht! Ik heb het thuis nagemakt en serveerde het met rijst en tortillachips en Griekse yoghurt i.p.v. zure room. Superlekker! Ik heb wel het vegetarisch gehakt weggelaten en geen pepers gebruikt. Dit gaat zeker vaker op tafel komen!



Ingredi├źnten voor 4 personen:
1 ui
1 teen knoflook
1 rode puntpaprika 
Zout en peper naar smaak
1 el taco of burritokruiden
200gr pompoenblokjes (uit koeling of vers geschild en gesneden)
1 blik tomaten
1 blik of zak kidneybonen (200 gr)
1 blik of zak kikkererwten (200 gr)
100-150 ml groentenbouillon
Vers gehakte peterselie
Paar lepels zure room of Griekse yoghurt
Tortillachips

Bereiding:
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Snijd de paprika in kleine blokjes. Doe de ui, knoflook en paprika in een pan met wat olijfolie en fruit even aan. Doe de pompoenblokjes en de kruiden erbij. Een klein beetje zout (kun je later altijd nog toevoegen). Bak even rondom aan en doe dan het blik tomaten erbij. Druk een beetje plat met een lepel, doe 100 ml van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat dan op laag vuur een kwartier pruttelen. Laat de kikkererwten uitlekken, maar de kidneybonen niet. Het nat waar ze in zitten is een mooie toevoeging en bindmiddel voor de saus. Voeg beiden toe aan de saus en doe er eventueel nog wat bouillon bij als het te dik is. Breng weer aan de kook en laat nog 10 minuten pruttelen.

Serveer met gekookte rijst, tortillachips, Griekse yoghurt of zure room en salade

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen