Pompoenchili
Ingrediënten voor 4 personen:
1 ui
1 teen knoflook
1 rode puntpaprika
1 rode puntpaprika
Zout en peper naar smaak
1 el taco of burritokruiden
200gr pompoenblokjes (uit koeling of vers geschild en gesneden)
1 blik tomaten
1 blik of zak kidneybonen (200 gr)
1 blik of zak kikkererwten (200 gr)
100-150 ml groentenbouillon
Vers gehakte peterselie
Paar lepels zure room of Griekse yoghurt
Tortillachips
Bereiding:
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Snijd de paprika in kleine blokjes. Doe de ui, knoflook en paprika in een pan met wat olijfolie en fruit even aan. Doe de pompoenblokjes en de kruiden erbij. Een klein beetje zout (kun je later altijd nog toevoegen). Bak even rondom aan en doe dan het blik tomaten erbij. Druk een beetje plat met een lepel, doe 100 ml van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat dan op laag vuur een kwartier pruttelen. Laat de kikkererwten uitlekken, maar de kidneybonen niet. Het nat waar ze in zitten is een mooie toevoeging en bindmiddel voor de saus. Voeg beiden toe aan de saus en doe er eventueel nog wat bouillon bij als het te dik is. Breng weer aan de kook en laat nog 10 minuten pruttelen.
Serveer met gekookte rijst, tortillachips, Griekse yoghurt of zure room en salade
Het water waarin de kidneybonen zitten vind ik niet smakelijk eruit zien. Is er een andere manier om de saus dikker te maken?
BeantwoordenVerwijderenJa klopt vind ik ook. Je kunt ook gewoon even op hoog vuur zonder deksel laten indikken. Of war maïzena erbij doen
VerwijderenJa klopt vind ik ook. Je kunt ook gewoon even op hoog vuur zonder deksel laten indikken. Of war maïzena erbij doen
Verwijderen