zaterdag 25 februari 2017

Wolkencake zelf maken!

 

Ik maakte deze cake eigenlijk als een slagroomcake, een cake op basis van slagroom in plaats van boter of olie. Maar wat denk je, hij smaakt net zo zacht en luchtig als de wolkencake van Dr. Oetker! Een homemade wolkencake dus! En simpel dat hij is, echt binnen 5 minuten staat hij in de oven en hoef je hem na het bakken alleen nog af te werken. Deze komt op mijn lijstje met favorieten hoor, zo luchtig is hij. Daarnaast is hij ook nog eens gezonder dan een gewone cake met boter of olie, omdat slagroom "maar" 30% vet bevat. Ik gebruikte voor deze cake mijn vorm van Nordic ware (hier kun je hem bestellen), maar je kunt hem in iedere tulbandvorm of in een springvorm van 26 cm bakken. 
Het geheim is trouwens dat je de eieren voor 10 minuten mixt met de suiker en daarna de rest er luchtig doorheen schept.

Heb helaas geen foto van de binnenkant, ik had hem voor bezoek gemaakt en dan maak ik niet graag foto's als iedereen erbij is ;-). Maar ik ga de cake nog vaker maken, dus die foto volgt nog! Laat ook weten als jullie er een video van willen zien.



Ingrediënten:
3 eieren
175 gr suiker
2 t vanillesuiker (of 2 zakje)
200 ml slagroom
250 gr bloem
1 zakje bakpoeder
Garnering:
50 gr witte chocolade
50 gr pure chocolade

Bereiding:
Mix de eieren voor 10 minuten met de suiker en vanillesuiker tot een lichtkleurig en luchtig mengsel. Laat je niet verleiden om eerder te stoppen, even volhouden :).

Giet de slagroom erbij en mix heel kort op de laagste stand tot het gemengd is. Meng bloem met bakpoeder en zeef erboven. Schep dit met een spatel of pollepel erdoor zonder de luchtigheid te verliezen. Niet mixen of kloppen!!

Vet je vorm in met een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Giet het beslag erin en bak in een voorverwarmde oven van 176 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 45 minuten.

7 opmerkingen:

  1. Hi Ellouisa. Ik ben een echte fan van jou.lekkere duidelijke recepten.
    ik heb nog een vraag over je wolkencake. Moet de slagroom koud zijn of kamertemperatuur. Mvg Meera

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi meera wat leuk te horen!! De slagroom mag zowel koud als op kamertemperatuur zijn.5maakt niet uit.

      Verwijderen
  2. Lieverd heb het recept uitgeprobeerd maar vond de cake echt heel droog. Terwijl de wolkencake van dr oetker heerlijk luchtig is en zeker niet droog heb jou recept precies zo gevolgd. Enig idee waardoor het kan komen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi meid wat jammer! Ik denk dat hij te lang gebakken is. Bij mij was hij echt superzacht en luchtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi meid wat jammer! Ik denk dat hij te lang gebakken is. Bij mij was hij echt superzacht en luchtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ga het nog een keer proberen schat. Misschien inderdaad wat minder lang bakken want iedere oven is weer anders he X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze cake heb ik vaker gemaakt en blijft een grote hit hier.

    BeantwoordenVerwijderen