maandag 3 april 2017

Pindablokjes


Mijn marmerkoekjes maak ik al jaren (zeker een jaar of 10) en deze pindablokjes lijken er wel een beetje op, maar zijn nog sneller en simpeler te maken. Ik zag ze op een Franse blog en heb ze nagemaakt. Ze zien er trouwens ook nog eens erg mooi uit (vind ik dan ;)). Ik heb hiervoor een gewone cakevorm gebruikt, dat lijkt weinig, maar je snijdt kleine blokjes dus je hebt echt genoeg aan 1 vorm. Je kunt ook een andere vorm gebruiken, maar dan worden ze niet zo mooi hoog.


Ingredi├źnten voor ongeveer 30 blokjes:
350 gr ongezouten pinda's
100 gr melkchocolade
100 gr pure chocolade
Bovenlaag:
100 gr witte chocolade
100 gr melkchocolade

Bereiding:
Maal de pinda's grof. Smelt de pure en melkchocolade samen au bain marie en meng hierdoor de pinda's. Bedek een cakevorm met bakpapier en stort hierin het pindamengsel. Strijk glad met de achterkant van een lepel. Laat dit hard worden in de koelkast.

Smelt de witte chocolade en de melkchocolade in aparte kommen. Schep dan bovenop de pindalaag om en om een lepel chocolade:


Neem dan een sateprikker en maak een mooi marmereffectje in de chocolade. Laat hard worden en snijd met een groot mes in blokjes.

21 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit.
    Hoe schep je de witte en melk chocolade bovenop de pindalaag?
    Is het op elkaar of gewoon naast elkaar.

    Bedankt

    Nadia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal een foto toevoegen zodat t duidelijker is

      Verwijderen
  2. Hoe groot is de cakevorm die jij gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een normale langwerpige cakevorm gebruik ik

      Verwijderen
    2. Een normale langwerpige cakevorm gebruik ik

      Verwijderen
  3. Chocolade vooor er boven op, moet die ook aubaun marie gesmolten worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit!! ♡

    Hoe snij ik ze in mooie blokjes zonder dat het gaat barsten?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bij mij barsten ze ook.. hoe doe jij dat ellouisa?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gebruik een aardappelschilmesje en snijd vanaf de bovenrand eerst schuin in, dus niet recht van boven naar beneden

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Is er ook andere optie om mooie blokjes te krijgen en hoe lang moet het in de koeling

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat bedoel je voor optie?? Zonder aardappelschilmesje?
      Dat verschilt per koelkast en chocolade. Bij de een een half uur, bij de ander 2 uur

      Verwijderen
  8. Heerlijk! Ziet er moeilijk uit om te maken maar is het totaal niet.
    Echt een hit hier in huis en op mijn werk!
    Ik ga zeker nog meer recepten van je proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Meng je de pinda's met het pure en melk chocolade gewoon door elkaar. Of doe je het per chocolade opbouwen in lagen?
    Bedankt vast voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja je smelt die chocolades samen en doet daar de pinda's door.

      Verwijderen
    2. Ja je smelt die chocolades samen en doet daar de pinda's door.

      Verwijderen
  10. Het is echt heerlijk! Alleen barsten ze bij mij helaas ook:(

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heb je gesneden met een aardappelschilmesje?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heb je gesneden met een aardappelschilmesje?

    BeantwoordenVerwijderen