Pindablokjes
Mijn marmerkoekjes maak ik al jaren (zeker een jaar of 10) en deze pindablokjes lijken er wel een beetje op, maar zijn nog sneller en simpeler te maken. Ik zag ze op een Franse blog en heb ze nagemaakt. Ze zien er trouwens ook nog eens erg mooi uit (vind ik dan ;)). Ik heb hiervoor een gewone cakevorm gebruikt, dat lijkt weinig, maar je snijdt kleine blokjes dus je hebt echt genoeg aan 1 vorm. Je kunt ook een andere vorm gebruiken, maar dan worden ze niet zo mooi hoog.
Ingrediënten voor ongeveer 30 blokjes:
350 gr ongezouten pinda's
100 gr melkchocolade
100 gr pure chocolade
Bovenlaag:
100 gr witte chocolade
100 gr melkchocolade
Bereiding:
Maal de pinda's grof. Smelt de pure en melkchocolade samen au bain marie en meng hierdoor de pinda's. Bedek een cakevorm met bakpapier en stort hierin het pindamengsel. Strijk glad met de achterkant van een lepel. Laat dit hard worden in de koelkast.
Smelt de witte chocolade en de melkchocolade in aparte kommen. Schep dan bovenop de pindalaag om en om een lepel chocolade:
Neem dan een sateprikker en maak een mooi marmereffectje in de chocolade. Laat hard worden en snijd met een groot mes in blokjes.
Dat ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenHoe schep je de witte en melk chocolade bovenop de pindalaag?
Is het op elkaar of gewoon naast elkaar.
Bedankt
Nadia
Ik zal een foto toevoegen zodat t duidelijker is
VerwijderenHoe groot is de cakevorm die jij gebruikt?
BeantwoordenVerwijderenEen normale langwerpige cakevorm gebruik ik
VerwijderenEen normale langwerpige cakevorm gebruik ik
VerwijderenChocolade vooor er boven op, moet die ook aubaun marie gesmolten worden?
BeantwoordenVerwijderenJa of in de magnetron
VerwijderenZiet er heerlijk uit!! ♡
BeantwoordenVerwijderenHoe snij ik ze in mooie blokjes zonder dat het gaat barsten?
Bij mij barsten ze ook.. hoe doe jij dat ellouisa?
BeantwoordenVerwijderenGebruik een aardappelschilmesje en snijd vanaf de bovenrand eerst schuin in, dus niet recht van boven naar beneden
BeantwoordenVerwijderenIs er ook andere optie om mooie blokjes te krijgen en hoe lang moet het in de koeling
BeantwoordenVerwijderenWat bedoel je voor optie?? Zonder aardappelschilmesje?
VerwijderenDat verschilt per koelkast en chocolade. Bij de een een half uur, bij de ander 2 uur
Heerlijk! Ziet er moeilijk uit om te maken maar is het totaal niet.
BeantwoordenVerwijderenEcht een hit hier in huis en op mijn werk!
Ik ga zeker nog meer recepten van je proberen.
War leuk te horen! Ben benieuwd!
VerwijderenWar leuk te horen! Ben benieuwd!
VerwijderenMeng je de pinda's met het pure en melk chocolade gewoon door elkaar. Of doe je het per chocolade opbouwen in lagen?
BeantwoordenVerwijderenBedankt vast voor je reactie!
Ja je smelt die chocolades samen en doet daar de pinda's door.
VerwijderenJa je smelt die chocolades samen en doet daar de pinda's door.
VerwijderenHet is echt heerlijk! Alleen barsten ze bij mij helaas ook:(
BeantwoordenVerwijderenHeb je gesneden met een aardappelschilmesje?
BeantwoordenVerwijderenHeb je gesneden met een aardappelschilmesje?
BeantwoordenVerwijderenIk krijg aanslag op mijn chocolade weet je misschien hoe dat komt?
BeantwoordenVerwijderenHeel lekker, maar toen ik ze in stukjes wilde snijden brokkelde het af. Kreeg dus niet zo'n mooie blokjes als bij jou op de foto. Nog tips?
BeantwoordenVerwijderenOh ik zie nu de reacties hierboven, ik ga het proberen met een aardappelschilmesje. Groetjes
VerwijderenEven je mes warm maken in een kopje heet water. Snijd makkelijker
BeantwoordenVerwijderen