zaterdag 3 juni 2017

Loempiapakketjes


Degenen die op facebook actief zijn in de groep "Koken en Bakken" kennen deze loempiapakketjes vast wel. Het was vorig jaar DE trend in de ramadan. Ook dit jaar zie ik ze veel voorbij komen en ik had ze dus nog nooit gemaakt (heb ik vaker hoor, met trends haha, die doe ik pas later). En ze zijn echt zo lekker! Ik ga ze nog vaker maken met andere vullingen. Deze vulling heb ik een beetje van KeukenvanSou, maar net een beetje anders. 

En ik heb een video van het recept gemaakt, het was door vakantie en verjaardagsdrukte alweer even geleden dat ik een video had gemaakt, maar nu is er dus weer een online op mijn youtubekanaal!

Bekijk hier de video:


(in de video gebruik ik 3 eieren, maar dat was teveel voor 20 pakketjes, dus heb ik de hoeveelheden aangepast in de ingrediëntenlijst)

Ingrediënten voor 20 stuks:
20 loempiavellen
1 enkele kipfilet (ong 250 gr)
1 teentje knoflook
450 gr Chinese roerbakgroenten
Paar takjes gehakte verse platte peterselie
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
 1 tl kurkuma
1/2 tl gember
2 eieren
75 ml melk
4 el zonnebloemolie

Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak die in olijfolie rondom goudbruin. Voeg de kruiden en knoflook toe en bak even mee. Doe de peterselie en roerbakgroenten erbij en bak mee voor een minuut of 5. Het is klaar als de groenten zacht zijn en een beetje gelig van kleur. Schep op een bord en laat goed afkoelen.

Laat je loempiavellen ontdooien in de verpakking (als ze bevroren zijn). Klop de eieren los met de melk en de olie. Dompel een loempiavel in dit mengsel en laat uitlekken. Leg dan op een groot bord. Schep in het midden een flinke eetlepel van de vulling en vouw de onderkant over de vulling. Dan de bovenkant daar overheen. Nu heb je een lange rechthoek met in het midden vulling. Vouw de rechterkant over het midden en vouw de linkerkant onder het midden. Zo krijg je een vierkantje met aan de bovenkant een flapje en aan de onderkant (zie de video, dat is duidelijker).

Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en zet het vuur lager (net iets hoger dan de laagste stand). Leg er een aantal pakketjes in en bak ze rondom mooi goudbruin en gaar. Tussendoor af en toe omdraaien. Serveer met chilisaus.

4 opmerkingen:

 1. Hii, ik heb deze pakketjes gemaakt maar ze ingevroren, kan ik ze beter eerst laten ontdooien strakjes of bevroren de pan in doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi meid Sorry zie t nu pas! Is t nog gelukt? Ik denk dat je ze eerst moet ontdooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi meid Sorry zie t nu pas! Is t nog gelukt? Ik denk dat je ze eerst moet ontdooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er heerlijk uit! Als ik dit van tevoren wil maken wat raad je dan aan? Pakketjes maken, deze helemaal klaar in de koelkast bewaren en alleen afbakken in de pan op het laatste moment? Of ook afbakken en dan op moment dat je ze nodig hebt opwarmen? Zou je dit bijv een dag van tevoren kunnen maken? Heel erg bedankt alvast ik leer heel veel van je recepten!

  BeantwoordenVerwijderen