vrijdag 18 mei 2018

LoempiapakketjesVorig jaar maakte ik deze lekkere loempiapakketjes al eens, maar dit jaar heb ik ze met een andere vulling gemaakt en mijn zoontje vond deze in ieder geval lekkerder! Ik heb mijn recept daarom aangevuld met deze nieuwe vulling, zodat je kunt kiezen.

De video van dit recept stond al online op mijn youtubekanaal!

Bekijk hier de video:(in de video gebruik ik 3 eieren, maar dat was teveel voor 20 pakketjes, dus heb ik de hoeveelheden aangepast in de ingrediëntenlijst)

Ingrediënten voor 20 stuks:
20 loempiavellen
2 eieren
75 ml melk
4 el zonnebloemolie

Vulling 1:
1 enkele kipfilet (ong 250 gr)
1 teentje knoflook
450 gr Chinese roerbakgroenten
Paar takjes gehakte verse platte peterselie
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
 1 tl kurkuma
1/2 tl gember

Vulling 2:
1 kipfilet (ong. 250 gr)
1 knoflook
1 rode puntpaprika
1 kleine ui
Halve courgette
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma

Bereiding:
Voor beide vullingen snijd je eerst de kipfilet in kleine blokjes en bak je die in olijfolie rondom goudbruin. Voeg de kruiden en knoflook toe en bak even mee. Doe de peterselie en roerbakgroenten erbij (of de ui en paprika) en bak mee voor een minuut of 5. Het is klaar als de groenten zacht zijn en een beetje gelig van kleur. Voor vulling 2 rasp je dan nog de courgette erboven en schep even door. Zet daarna meteen het vuur uit (anders wordt het zompig). Schep op een bord en laat goed afkoelen.

Laat je loempiavellen ontdooien in de verpakking (als ze bevroren zijn). Klop de eieren los met de melk en de olie. Dompel een loempiavel in dit mengsel en laat uitlekken. Leg dan op een groot bord. Schep in het midden een flinke eetlepel van de vulling en vouw de onderkant over de vulling. Dan de bovenkant daar overheen. Nu heb je een lange rechthoek met in het midden vulling. Vouw de rechterkant over het midden en vouw de linkerkant onder het midden. Zo krijg je een vierkantje met aan de bovenkant een flapje en aan de onderkant (zie de video, dat is duidelijker).

Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en zet het vuur lager (net iets hoger dan de laagste stand). Leg er een aantal pakketjes in en bak ze rondom mooi goudbruin en gaar. Tussendoor af en toe omdraaien. Serveer met chilisaus.

11 opmerkingen:

 1. Hii, ik heb deze pakketjes gemaakt maar ze ingevroren, kan ik ze beter eerst laten ontdooien strakjes of bevroren de pan in doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi meid Sorry zie t nu pas! Is t nog gelukt? Ik denk dat je ze eerst moet ontdooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi meid Sorry zie t nu pas! Is t nog gelukt? Ik denk dat je ze eerst moet ontdooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er heerlijk uit! Als ik dit van tevoren wil maken wat raad je dan aan? Pakketjes maken, deze helemaal klaar in de koelkast bewaren en alleen afbakken in de pan op het laatste moment? Of ook afbakken en dan op moment dat je ze nodig hebt opwarmen? Zou je dit bijv een dag van tevoren kunnen maken? Heel erg bedankt alvast ik leer heel veel van je recepten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi ellouisa, als je ze wilt invriezen moet je dan de loempia vellen alsnog dompelen in de mengsel of hoeft dat dan niet xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heey Ellousia, Ik heb jouw pakketjes gemaakt en wou even laten weten dat ze goed zijn gelukt! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi, is het mogelijk ze een dag van te voren te maken. Moet ik ze dan afbakken en dan bewaren in de koelkast. Of net van te voren pas bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Ellouisa
  Ik heb me vandaag bezig gehouden met de pakketjes te maken...
  Mijn echtgenoot lachtte me eerst uit omdat ik een ramp ben in de keuken,maar toen hij me bezig zag en nadien ook heeft kunnen proeven was hij enorm verrast en een beetje fier ;-)
  Er is nog een volle schotel klaar...dus we kunnen genieten.
  Ps: Bedankt voor je video heeft me enorm verder geholpen!
  De G. N.

  BeantwoordenVerwijderen