Mokka cupcakes


Het is alweer even geleden dat ik deze cupcakes maakte, voor de verjaardag van mijn zoontje. Maar wat waren ze lekker zeg! Zachte, luchtige chocolade cupcakes met een mokka botercrème, afgemaakt met wat nogatine en chocolade. Ze vielen erg in de smaak en ik ga ze zeker nog vaker maken!

Ik gebruikte voor deze cupcakes mijn basisrecept voor cupcakes, met toevoeging van cacao. Simpel en lekker zacht en luchtig!



Ingrediënten voor 12 stuks:
2 eieren
100 gr suiker
1 vanillesuiker of 1 tl vanillearoma 
125 ml zonnebloemolie 
125 ml melk 
150 gr bloem 
2 el cacao
Half zakje bakpoeder
Botercrème:
250 gr roomboter op kamertemperatuur (niet net uit de koelkast!)
150 gr poedersuiker
2 tl oploskoffie
1 el kokend water
Verder:
35 gr pure chocolade
Nogatine

Bereiding:
Meng de oploskoffie met het kokende water en laat afkoelen in de koelkast.

Mix de eieren, suiker en vanillesuiker of vanillearoma luchtig. Mix de zonnebloemolie en melk erdoor. Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe en mix goed. Bedek je muffinvorm met papiertjes en schep of giet daarin wat beslag (niet te vol). Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 15-20 min. Laat ze afkoelen op een rooster. 

Mix voor de botercreme de boter met de poedersuiker 5-10 minuten tot een luchtige en romige botercrème. Mix niet korter, dan heb je gewoon gemixte boter met suiker, niet te eten! Mix het koffiemengsel erdoor tot een mooie mokkacrème.

Doe de crème in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Ik gebruik 1m van Wilton, die kun je hier bestellen. Spuit mooie toeven op je cupcakes en garneer met nogatine en gesmolten pure chocolade.


Reacties

  1. Bedankt voor dit recept. Ik ben er zeker van dat mijn familie er van zal houden :)
    Silvia

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten