donderdag 6 juli 2017

Mijn nieuwe keukenmachine de Kenwood Kmix KMX750


Zo blij was ik toen ik vorige week zaterdag de postbode aan de deur had met eindelijk mijn nieuwe keukenmachine. Van Kenwood mag ik deze Kmix KMX750 uitproberen, hun nieuwste keukenmachine. Ik heb hem inmiddels al voor allerlei soorten dingen gebruikt om hem goed te kunnen beoordelen.

En ik ben al wel verliefd op hoe hij eruit ziet, zo mooi vormgegeven en de kleuren passen perfect bij onze nieuwe keuken in ons nieuwe huis straks (nog een half jaartje geduld). Die zal wit met betongrijs worden, perfect dus! Je hebt de Kmix ook in nog 3 andere kleuren: zwart, rood en crème. Wil jij de keukenmachine ook hebben, bestel hem dan hier bij bol.com voor 399,00!


De keukenmachine heeft 3 opzetstukken: een K-klopper voor vooral beslag, een ballongarde voor bijv. biscuitbeslag of slagroom en een deeghaak voor het kneden van deeg. Ik heb alle opzetstukken uitgeprobeerd en dat is goed bevallen! De kneedhaak zorgt in een minuut of 5 voor een zacht en soepel deeg, ook met wat zwaarder griesmeeldeeg voor Marokkaans brood bijv. De ballongarde klopt mooi luchtig en ook de K-klopper werkt goed met beslag.


De machine heeft een vermogen van 1000Watt en je kunt kiezen uit 6 snelheden. De bediening is supersimpel, zelfs mijn zoontje kan het. Je bevestigt het gewenste opzetstuk erop en klapt hem naar beneden. Draai de knop tot de gewenste stand en hij gaat zijn gang.


De RVS kom is lichtgewicht en heeft een inhoud van 5 liter, lekker groot dus. Er kan zo'n 1.5 kilo deeg in, en 2.75 kilo aan cakebeslag. Nou daar kom ik niet zo gauw aan denk ik hoor! Maar wel handig, mocht je dat nodig hebben.


Oh en onder het aluminium merkje aan de voorkant zit een gat verstopt waar je nog meer leuke opzetstukken in kunst vastklikken. Bijv. verschillende pastamakers of een vleesmolen. Zo kun je de machine voor nog meer andere dingen gebruiken.


Ik ben erg tevreden met de machine en ga hem zeker heel vaak gebruiken. Bestel hem hier zelf en geniet er ook van in jouw keuken!


Dit artikel is een samenwerking met Kenwood, meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

14 opmerkingen:

 1. Ook ik heb zo'n machine gehad. Helaas veel te zwak voor het zware werk. En dat voor die prijs. Een beetje erbij en je hebt een betere KitchenAid of Magimix. Kenwood heeft natuurlijk nooit zo'n goede naam gehad. Grappig dat Ellouisa wel enthousiast is. Misschien komt dat omdat ik het apparaat zelf moet betalen en zij deze gratis krijgt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De oude machines waren 500watt, deze nieuwe uitvoering 1000watt. Ik denk dat dat zeker een groot verschil is.

   Verwijderen
 2. Dat kan, iedereen zijn eigen voorkeur. Als ik niet tevreden was zou ik geen review plaatsen, dat heb ik vaker achterwege gelaten als een product mij niet beviel. Ik ben er superblij mee en ga m echt dagelijks gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar je krijgt deze machine toch voor niks? Dan word je toch betaald? Waarom staat er geen 'reclame' of 'advertorial' boven het stukje? Niemand gelooft toch dat jij die gratis gekregen Kenwood gaat afkraken?

   Verwijderen
  2. Wat maakt het uit wat er boven staat? Zoals ik al zei zou ik geen positieve review plaatsen als ik niet tevreden was. Dat heb ik vaker gedaan. Wat een ander ervan gelooft is verder niet aan mij... Als je me op social media volgt zie je dat ik de machine dagelijks gebruik. Dat zou ik niet doen als hij niet beviel.

   Verwijderen
  3. Het gaat erom dat je iets gratis krijgt en er vervolgens over schrijft. Dat is per definitie reclame. Omdat er (nog) geen regels over internetreclame zijn en de fabrikanten daar uiteraard graag gebruik van maken, is de lezer afhankelijk van de integriteit van de blogger. Vreemd genoeg heb ik nog nooit een negatieve 'review' van een gratis verkregen product gelezen. Rara hoe zou dat toch komen?

   Verwijderen
  4. Ik ga geen ellenlange discussie voeren, dit is een kookblog en geen forum. Lees t artikel en doe er je voordeel mee of niet, wat jij wilt :)

   Verwijderen
 3. Ik heb zelf ook een kenwood en doe er van alles mee

  Zeer tevreden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je doet er van alles mee...maakt het geen krassen op je cd's ?

   Verwijderen
 4. Anoniem, hoe kom je erbij dat Kenwood nooit een goede naam heeft gehad? Kenwood heeft al jaren een goede naam en dat kan ik zelf uit ervaring alleen maar beamen. Ik heb deze vooral voor grote hoeveelheden brooddeeg aangeschaft en heb daarom een machine van 1400 watt. Maar de machine van 1000 watt is prima geschikt voor ongeveer twee broden per keer. Veel mensen kunnen toch niet meer tegelijk in hun oven afbakken. Daarnaast is de machine ook heel geschikt voor patisserie. En ja, deze machines kosten wat, maar dan heb je er ook heel veel jaartjes plezier van. En je zal altijd liefhebbers van Kenwood of Kitchenaid hebben, ieder z'n eigen voorkeur. Dat je daarnaast Ellouisa zo aanvalt vind ik heel flauw en er klinkt vooral afgunst in door.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje wat is haar probleem.. Of ze dat nu wel gekocht heeft of gekregen als reclame in ruil, so what.. Ben je niet tevreden dat is jou zaak dan moet je haar niet zo aanvallen omwille van jou mening zij is tevreden en daarmee basta!.. Niet normaal nietgunners!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Welke kenwood gaat het over? Haal de types niet door elkaar. Wij hebben de kmx750 nu in gebruik en die heeft een sterke motor en bouw. 2 broden kneden gaat prima. Mooi systeem voor de rvs kneedhaak, handige sterke kom die goed vast zit. En voor 299,- betere keuze dan de kichenaid!

  BeantwoordenVerwijderen