maandag 9 juli 2018

Amandel-kokosbonbons


Zo tegen het suikerfeest aan haal ik altijd een kilo amandelen voor de koekjes. Ik hou niet zo van de standaardkoekjes van dat lichte deeg met een amandelvulling, maar probeer er altijd wat anders mee te maken. Zoals mlouza of briwat bijvoorbeeld. Deze keer maakte ik onder andere deze amandel-kokosbonbons. En die zijn lekker joh! Je kunt ze trouwens ook met andere noten maken (pinda's of hazelnoten bijv.) of er nog gemalen biscuitjes, koffiewafels of oreo doorheen doen, ook lekker!

De versiering kwam ik tegen op facebook, vond ik zo mooi, dat ik het heb overgenomen!



Ingrediënten:
100 gr gepelde en gebakken amandelen, fijngehakt
75 gr kokos
Half blikje gecondenseerde melk
200 gr witte chocolade
50 gr pure chocolade

Bereiding:
Meng de amandelen met de kokos en gecondenseerde melk en maak er bolletjes of staafjes van (net wat je wilt). Laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie met een beetje zonnebloemolie. Dompel daarin de bolletjes/staafjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Smelt de pure chocolade en doe in een boterhamzakje waar je een piepklein puntje van af hebt geknipt. Spuit in de breedte lijntjes over je bonbons (de witte chocolade moet nog nat zijn!). Ga er dan met een sateprikker in de lengte overheen:


Laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten