Amandel-kokosbonbons
De versiering kwam ik tegen op facebook, vond ik zo mooi, dat ik het heb overgenomen!
Ingrediënten:
100 gr gepelde en gebakken amandelen, fijngehakt
75 gr kokos
Half blikje gecondenseerde melk
200 gr witte chocolade
50 gr pure chocolade
Bereiding:
Meng de amandelen met de kokos en gecondenseerde melk en maak er bolletjes of staafjes van (net wat je wilt). Laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie met een beetje zonnebloemolie. Dompel daarin de bolletjes/staafjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Smelt de pure chocolade en doe in een boterhamzakje waar je een piepklein puntje van af hebt geknipt. Spuit in de breedte lijntjes over je bonbons (de witte chocolade moet nog nat zijn!). Ga er dan met een sateprikker in de lengte overheen:
Laat de chocolade hard worden in de koelkast.
100 gram amandelen gewogen voor het pellen of erna?
BeantwoordenVerwijderenMaal je de amandelen echt tot een poeder of dat je nog stukjes hebt?
BeantwoordenVerwijderenEn hoeveel stuks krijg je uit dit recept?
Hele kleine stukjes, ongeveer 25
VerwijderenHallo, de kokos bedoel je daarmee kokosrasp?
BeantwoordenVerwijderen