zondag 16 december 2018

Kersthapje 1: rendierburgertjes


Elk jaar is er in de klas van mijn zoontje een kerstdiner en moeten alle ouders iets maken. Sommigen vinden dat leuk (zoals ik haha), maar niet iedereen houdt van koken of wil er veel tijd aan besteden. Dus zie ik "worstenbroodjes", "kaasstengels" of "wraphapjes" vaak voorbij komen. Maar er zijn zoveel meer leuke en lekkere dingen die je kunt maken en die echt niet veel tijd kosten. Ik zette eerder al een overzichtje online met 10 kersthapjes ter inspiratie. Dit jaar heb ik nog 3 nieuwe hapjes voor je die je vanaf vandaag voorbij zult zien komen. Ze zijn niet moeilijk, snel klaar, smaken lekker en zien er ook nog leuk uit, wat wil je nog meer? 

Vandaag als eerst deze rendierburgertjes, die ik nu even uit heb geprobeerd met mijn zoontje en die hij donderdag zelf mee zal nemen. Ze zijn goedgekeurd dus!

Morgen volgt een zoet hapje!



Ingredi├źnten voor 12 stuks:
6 zachte puntjes
150 gr rundergehakt
2 el hamburgerkruiden
Ketchup en mayonaise
12 cranberries/rode bessen
6 kleine sateprikkertjes, doormidden gebroken
24 eetbare oogjes
12 pretzels of 24 pretzelsticks (Chio Partymix)

Bereiding:
Meng het gehakt met de hamburgerkruiden en maak er 12 langwerpige burgertjes van. Bak ze in een beetje olijfolie aan beide kanten goudbruin en gaar.
Snijd de puntjes doormidden en snijd het uiteinde eraf.
Snijd de pretzels schuin door en druk in iedere bovenkant van een broodje als oren.
Plak de oogjes met een beetje mayo op het broodje en prik er een cranberry of rode bes op aan de voorkant met de sateprikkertjes.
Leg een hamburgertje op een onderste broodhelft, spuit er wat ketchup en mayo op en leg er een bovenkant op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten