zondag 18 december 2016

10x hapjes voor kerstdiner of kerstontbijt op school


Degenen met kinderen op school of het kinderdagverblijf zullen vaak deze week weer aan de slag moeten voor een kerstdiner of kerstontbijt op school. Weten jullie al wat jullie gaan maken? Ik heb hier wat tips voor lekkere hapjes voor een kerstdiner of ontbijt. 5 hartige hapjes en 5 zoete hapjes. Niet moeilijk te maken en erg lekker voor kinderen! Hoop dat er wat leuks voor jullie bij zit, ik maak in ieder geval de Nutellakerstboom, maar dan met een andere vulling.


5 x hartig

Kerstborrelboom_3

Francesca maakte deze voor volwassenen, maar voor kinderen is hij natuurlijk ook hartstikke leuk. Gebruik tomaatjes, stukjes kaas, druiven, komkommer, 

 photo c77e6ed7-a015-4b44-8f3c-dacdcb05cddf_zps44ef31e4.jpg

Deze kleine kerstboompjes maak je heel simpel van pitabroodjes, zoute stokjes, guacemole en paprika. Zien ze er niet vrolijk uit?

kerstboom recepten kerst kinderen

Ook deze zien er weer zo leuk uit! Misschien wat meer gepriegel om de komkommer goed te krijgen, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, gaat het makkelijker.

kerstboom pizza's

De meeste kinderen lusten wel pizza, deze kleine in kerstboomvorm zullen dan ook gegarandeerd en succes zijn! Varieer met het beleg zodat ieder kan kiezen wat hij lekker vindt. Een kerstboomuitsteker vind je bij kookwinkels of bijv. dille en kamille.

Kerstkebab
Hartige toverstokjes Productfoto ID Shot 560x560:
(Foto van www.jumbo.nl)
Deze spiesjes kun je maken naar eigen smaak. Fruit, vleeswaren, kaas, groenten, wat je maar wilt! Eindig met een mooi sterretje van kaas en je kerstkebab is klaar!

5 x zoet

kerstboom van bladerdeeg en nutella:
(Foto via pinterest)

Deze mooie boom ga ik dus maken voor mijn zoontje. Alleen doe ik geen nutella, maar appelflapvulling. Ik wilde eigenlijk een kaasstengelboom maken, maar toen zag ik dat een van de andere moeders al kaasstengels maakt. Dan maar appel dus!


Met een marshmallow en chocolade maak je deze leuke chocorendieren. De oogjes maak je bijv. van marsepein of fondant.

Afbeeldingsresultaat voor oreo truffles christmas

Mijn oreobonbons maak je echt in een handomdraai. Je kunt nu bij AH kerstspikkels kopen, leuk om die dan bovenop te strooien. Of maak verschillende toppings, nog feestelijker!

kerst pancakes

Heb je kerstuitsteekvormen in huis? Bak je pancakes dan eens in die vormpjes voor leuke kerstpancakes. Versier naar keuze en iedereen zal smikkelen!

Watermeloen kerstboompjes
Watermelon Christmas trees
(Foto van www.eatingvibrantly.com)

Met een kerstboomuitsteker maak je ook deze lekkere watermeloenkerstboompjes, gezond en heerlijk! Of snijd zelf met een mes, een driehoek en een stammetje, net zo makkelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten