maandag 17 december 2018

Kersthapje 2: Nutellaboompjes


Na de rendierburgertjes van gisteren heb ik nu iets zoets voor jullie. Dit kersthapje is eigenlijke en kleine en simpelere versie van de grote Nutellaboom die ik eerder een keer maakte. Zeker met de rollen bladerdeeg is dit supersimpel om te maken. Ik heb er nu amandelschaafsel op gedaan, maar dat hoeft niet, je kunt ze ook gewoon blanco laten of er wat suiker op strooien.

Kijk voor meer hapjes in mijn overzicht.
Ingredi├źnten voor 15 stuks:
1 rol bladerdeeg
Paar lepels Nutella
1 eigeel
2 el amandelschaafsel

Bereiding:
Rol het bladerdeeg uit en snijd doormidden.
Bestrijk de ene helft met Nutella en leg de andere helft erop.
Steek er kerstboompjes uit met een koekjesvorm (of gebruik bijv. een ster).
Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Klop het eigeel los met een paar druppels melk en bestrijk de boompjes ermee.
Bestrooi met wat amandelschaafsel en bak de boompjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten