zondag 3 februari 2019

Anijsmadeleines


Het was weer even geleden dat ik samen met mijn zoontje wat heb gebakken, en gisteren maakten we deze simpele madeleines met anijssmaak. Er zit anijszaad in het beslag en je bestrooit ze na het bakken met gestampte muisjes. Superlekker is dat! Moet je natuurlijk wel van anijs houden Ik heb ook een recept voor gewone madeleines, als je dat liever hebt.

De bakvorm heb ik uit Marokko, maar ik heb ze ook bij Xenos en Action gezien.

Ingredi├źnten voor 24 stuks:
2 eieren
60 gr roomboter
Snufje zout
50 gr suiker
1 el honing
1 tl anijszaadjes
30 gr amandelmeel
30 gr bloem
Extra:
Gestampte muisjes

Bereiding:
Smelt de boter op laag vuur.
Mix de eieren met de suiker, honing en zout. Mix de boter erdoor.
Stamp de anijszaadjes fijn in een vijzel en voeg samen met het amandelmeel en de bloem toe aan het eimengsel. Mix goed.
Verwarm je oven voor op 175 graden (hetelucht 160) en vet je vorm in met boter.
Schep elk vormpje voor 2/3 vol met beslag en bak je cakejes ongeveer 10 minuten.
Haal ze uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Bestrooi dan met gestampte muisjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten