zondag 10 februari 2019

Valentijnskoekjes


Valentijnskoekjes die smaken als Snickers, hoe goed klinkt dat? Pinda's, chocolade en een vleugje kaneel. Het is bijna Valentijnsdag, en ik doe daar zelf niets aan, maar je ziet de winkels weer vol liggen met allerlei lekkere dingen en leuke cadeautjes. Daarom toch maar een leuk bakideetje voor de dag van de liefde voor jullie. Ik nam de populairste koekjes van mijn blog, namelijk de marmerkoekjes, en toverde deze om in Valentijnskoekjes. Je hebt hier een siliconen mini muffinvorm voor nodig, zodat je ze er makkelijk uit kunt halen (met een metalen blik gaat dat veel lastiger). 

Zoals ik wel vaker doe, meng ik voor de toplaag melkchocolade en pure chocolade. Dat is omdat veel mensen pure chocolade te sterk vinden (ik zelf niet), maar melkchocolade is vaak weer te zoet en heeft een minder mooie kleur. Door beide chocolades te mengen krijg je én een lekkere smaak én een mooie kleur.


Ingrediënten voor 32 stuks:
250 gr ongezouten pinda's
100 gr biscuitjes (bijv. Maria of Digestive)
1 tl cacao
1/2 tl kaneel
1 tl vanillesuiker
Half blikje gecondenseerde melk (200 ml)
75 gr pure chocolade
75 gr melkchocolade
50 gr witte chocolade

Bereiding:
Hak de pinda's grof in een hakmolen. De biscuitjes maal je fijn in een hakmolen. Meng ze samen en voeg kaneel, cacao en vanillesuiker toe. Doe dan de gecondenseerde melk erbij en meng tot een plakkerig mengsel. Laat dit een kwartiertje rusten (dan wordt het minder plakkerig).
Smelt ondertussen de pure en melkchocolade samen au bain marie. Smelt ook de witte chocolade au bain marie in een apart schaaltje. Doe dit over in een boterhamzakje waar je een klein puntje vanaf hebt geknipt zodat een gaatje ontstaat.

Neem je siliconen mini muffinvorm en druk in elke holte wat van het pindamengsel. Druk goed stevig aan zodat de bovenkant egaal is. Schep er dan wat donkere chocolade op tot ze allemaal bedekt zijn. Spuit dan op elk koekje een dotje witte chocolade en haal hier een satéprikker van boven naar beneden door zodat een hartje ontstaat. 


Laat de chocolade in de koelkast hard worden en haal ze uit hun vorm. Daarna kun je de volgende lading maken.

1 opmerking:

  1. Dank Ellouisa!

    Kan ik eens iets anders maken dan truffels met toch nog in de chocoladesfeer te blijven :-)

    Warme groet,

    Stef

    BeantwoordenVerwijderen