woensdag 17 april 2019

Paaskoekjes


Het laatste paasideetje wat ik voor jullie heb, zijn deze paaskoekjes. Ik kwam deze koekjes tegen op Pinterest en maakte er een eigen versie van met mijn eigen basisrecept. Voor de vulling heb ik nu gekozen voor abarikozenjam, maar andere gele vullingen kunnen ook: lemoncurd, passievruchtencurd, vanillepudding etc. Ze zijn makkelijk te maken als je een eivormige uitsteker hebt en een kleine ronde uitsteker of bijvoorbeeld een appelboor. Leuk voor je paastafel of voor paasontbijt op school! Je kunt ze makkelijk een dag of paar dagen van tevoren maken en bewaren in een afgesloten trommel.

Ingredi├źnten:
150 gr roomboter
100 gr suiker
1 tl vanillesuiker
2 eieren
350 gr bloem
1 tl bakpoeder
Vulling:
100 gr abrikozenjam
Poedersuiker

Bereiding:
Meng bloem met suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Voeg de boter en eieren toe en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak in een plastic zakje en laat een half uur in de koelkast rusten. Rol het deeg daarna uit tot ongeveer een halve cm dikte en steek er eieren uit met een eivormige uitsteker. Steek uit de helft nog een klein rondje onderaan het ei. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 12 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.
Bestrooi de open eitjes met poedersuiker. Bestrijk de dichte eitjes met jam en plak er steeds een open eitje op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten