Paaskoekjes
150 gr roomboter
100 gr suiker
1 tl vanillesuiker
2 eieren
350 gr bloem
1 tl bakpoeder
Vulling:
100 gr abrikozenjam
Poedersuiker
Bereiding:
Meng bloem met suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Voeg de boter en eieren toe en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak in een plastic zakje en laat een half uur in de koelkast rusten. Rol het deeg daarna uit tot ongeveer een halve cm dikte en steek er eieren uit met een eivormige uitsteker. Steek uit de helft nog een klein rondje onderaan het ei. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 12 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.
Bestrooi de open eitjes met poedersuiker. Bestrijk de dichte eitjes met jam en plak er steeds een open eitje op.
Reacties
Een reactie posten