Pasta-ovenschotel met gehakt en spinazie


Deze ovenschotel maakte ik vaak in de tijd dat ik nog op Marokko.nl actief was. En vele andere leden ook! Dus wie mij al vanaf die tijd volgt, zal dit recept nog wel kennen. Ik was het uit het oog verloren tot ik mijn laptop opruimde en nog oude recepten tegenkwam. Van het weekend dus maar weer eens gemaakt en het was weer heerlijk! Heb wel het een en ander aangepast vergeleken met toen, maar het komt op hetzelfde neer uiteindelijk. Sami is niet zo'n pastakind trouwens, geef hem maar marmita of aardappels, groenten en vlees. Dus die vond het wat minder lekker, maar als je kinderen van pasta houden dan zullen ze dit heerlijk vinden! Je kunt voor dit gerecht een fles passata gebruiken of mijn zelfgemaakte pastasaus van verse tomaten.

Ingrediënten voor 4 personen:
250 g rundergehakt
1 rode puntpaprika
1 kleine ui
1 teentje knoflook
Zout en zwarte peper
Italiaanse kruiden
1 fles passata of 400 ml verse tomatensaus
300 gr fussili
400 gr diepvriesspinazie a la crème
Geraspte kaas (vers)

Bereiding:
Bak het gehakt in wat olijfolie goudbruin met wat zout, peper, Italiaanse kruiden en de knoflook. Snipper de ui en voeg deze toe aan het gehakt. Snijd de paprika in stukjes en voeg ook toe. Bak dit een paar minuten mee op lager vuur. Voeg dan de passata of tomatensaus toe en laat een kwartiertje pruttelen.
Kook ondertussen de pasta in water met wat zout gaar en giet af. Schep de helft in een ovenschaal.
Ontdooi de spinazie en schep de helft over de pasta. Schep daarop de helft van de tomatensaus. Daarop weer een laag pasta, spinazie en saus en bestrooi met geraspte kaas.
Zet een kwartier in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180).

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten