Couscoussalade met kip en feta
Kortom: het uitproberen waard!
Ik heb het recept ietsje aangepast,omdat ik tegenwoordig kippenbouillonblokje wil vermijden.
Ik heb het recept ietsje aangepast,omdat ik tegenwoordig kippenbouillonblokje wil vermijden.
Ingredienten:
200 gr couscous moyenne (middel)
Zout en peper
Zout en peper
225 ml kokend water
1 kipfilet in blokjes, gebakken met wat zout, peper en paprikapoeder (of gerookte kip in blokjes)
Feta in blokjes of verkruimeld
2 handjes verse spinazieblaadjes, gewassen en fijn gesneden
Paar takjes verse platte peterselie, fijngesneden
10 zongedroogde tomaatjes in stukjes
Zwarte olijven
1 rode puntpaprika in blokjes (geroosterd uit een pot mag ook)
2 el citroensap (vers)
1 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Meng de couscous met een halve tl zout en peper en giet het kokende water erop. Laat 5 minuten afgedekt wellen. Roer even door en meng er 1 el olie door. Meng dan alle ingrediënten erdoor en breng op smaak met de citroensap, olijfolie, zout en peper.
Ik heb 'm net gemaakt. Super lekker! Thanks for sharing.
BeantwoordenVerwijderenKan je ook gewoon tomaten gebruiken
BeantwoordenVerwijderenIk heb hem gemaakt super lekker.
BeantwoordenVerwijderenDe 2e dag wat zuurder van smaak. Opeten op de dag zelf is veeeeel lekkerder.
BeantwoordenVerwijderenIk had eerst het recept gemaakt zonder de aanpassing mbt kippenbouilion. Vind toch wel dat dat meer smaak geeft aan de salade.
BeantwoordenVerwijderen