Couscoussalade met kip en feta


Even mijn favoriete couscoussalade in het zonnetje zetten. Ik maak deze salade zeker 1 keer in de maand en soms vaker. Recept heb ik van een collega gekregen, alleen deed zij er geloof ik koriander in i.p.v. peterselie. Dat vind ik te overheersend in een salade, dus ik doe peterselie. De combinatie van smaken is heerlijk, zo lekker dat je er van blijft eten. Maar vaak heb ik nog wat over en neem dat de volgende dag mee als lunch naar mijn werk.
Kortom: het uitproberen waard!

Ik heb het recept ietsje aangepast,omdat ik tegenwoordig kippenbouillonblokje wil vermijden.


Ingredienten:
200 gr couscous moyenne (middel)
Zout en peper
225 ml kokend water
1 kipfilet in blokjes, gebakken met wat zout, peper en paprikapoeder (of gerookte kip in blokjes)
Feta in blokjes of verkruimeld
2 handjes verse spinazieblaadjes, gewassen en fijn gesneden
Paar takjes verse platte peterselie, fijngesneden
10 zongedroogde tomaatjes in stukjes
Zwarte olijven 
1 rode puntpaprika in blokjes (geroosterd uit een pot mag ook)
2 el citroensap (vers)
1 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Bereiding:
Meng de couscous met een halve tl zout en peper en giet het kokende water erop. Laat 5 minuten afgedekt wellen. Roer even door en meng er 1 el olie door. Meng dan alle ingredi├źnten erdoor en breng op smaak met de citroensap, olijfolie, zout en peper.

Reacties

 1. Ik heb 'm net gemaakt. Super lekker! Thanks for sharing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan je ook gewoon tomaten gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem gemaakt super lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De 2e dag wat zuurder van smaak. Opeten op de dag zelf is veeeeel lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten