Tajine met gehaktballetjes in tomatensaus
Voor de liefhebber heb ik ook van dit recept een video gemaakt.
Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:
Ingrediënten voor 2-3 personen:
250 gr gehakt
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl zwarte peper
1/2 tl komijn
1 tl kurkuma
1/2 tl gember
1 tl paprikapoeder
Vers gehakte peterselie en koriander naar smaak
2 knoflook
4 tomaten
2 el tomatenpuree
2 el tomatenpuree
1 grote ui, geraspt
Bakje groene olijven
Bereiding:
Rasp de ui en de tomaten. Voeg een klein beetje ui toe aan het gehakt. Meng alle kruiden en verdeel in tweeën. Meng het gehakt met de ene helft van de kruiden. Maak hiervan kleine balletjes en bak deze aan in een pan of tajine met olijfolie. Voeg de ui, de knoflook en de geraspte tomaten toe. Dan de rest van de kruiden erbij en even laten pruttelen. Doe dan de tomatenpuree en meng alles goed. Bak even op hoog vuur. Voeg dan een glas water toe en breng aan de kook en op zacht vuur 45 minuten laten stoven met de deksel erop tot het een mooi sausje is. Olijven even meewarmen en serveren met zelfgebakken frietjes op een groot Marokkaans bord of in een tajine.
Als ik het recept verdubbel moet er dan ook 2blikjes tomatenpuree doorheen alvast bedankt
BeantwoordenVerwijderenJa inderdaad
VerwijderenBen het nu aan het maken zo een zin ik laat je weten of het gelukt is
BeantwoordenVerwijderenEn?
BeantwoordenVerwijderenHoi het was gelukt heerlijk sorry voor de late reactie. Ik laat tomaten voortaan wel buiten de koelkast want dan word de saus minder zuur heb ik gemerkt. Dank je xx
BeantwoordenVerwijderenWaren ze hard?
VerwijderenHoeveel water moet er worden toegevoegd?
BeantwoordenVerwijderen200 ml ongeveer
Verwijderen200 ml ongeveer
VerwijderenKan ik de tagine ook in de oven stoppen?
BeantwoordenVerwijderenAls je aardappelen wilt doen ipv frietjes, hoe zou je dit dan moeten doen?
BeantwoordenVerwijderenAardappels schillen en in partjes snijden. Voeg ze gelijk toe met het water en laat mee garen.
VerwijderenEllouisa ik vind het te zuur precies recept gevolgd, meer dan 45 min laten pruttelen.Heb wat suiker toegevoegd.
BeantwoordenVerwijderenDat kan soms door de tomatenpuree komen. De ene is veel zuurder of geconcentreerder dan de andere. Gebruik de volgende keer de helft van het blikje.
VerwijderenGewoon aardappelen schillen en sls frietjes snijden
BeantwoordenVerwijderenIk ga het weer maken en dan de helpt van de tomatenpuree, wel blikje tomatenpuree gebruik jij?
BeantwoordenVerwijderenVan eigen merk van plus meestal...
VerwijderenVan eigen merk van plus meestal...
VerwijderenHallo Elouisa. Lijkt heel lekker. Kleine opmerking: Gebruik van de peterselie en de koriander staat niet aangegeven bij de bereiding.
BeantwoordenVerwijderenJawel hoort bij de kruiden :)
VerwijderenGoed om te horen!
BeantwoordenVerwijderenHet is erg pittig kan ik het nog veranderen
BeantwoordenVerwijderenIk vind de gehaktballetjes veel te flauw dus de hoeveelheid kruiden verdubbeld.
BeantwoordenVerwijderen