Kipovenschotel met olijven, champignons en tomaten

Deze ovenschotel heb ik gebaseerd op een recept uit een van mijn kookboeken. Ik heb het aangepast aan onze smaak en er nog wat extra's doorgedaan. Heerlijk met rijst, maar kan ook met gebakken aardappels gegeten worden. En natuurlijk een salade erbij voor de frissigheid.


Ingredienten:
1 hele kip (kleintje) door de helft of verdeeld in stukken
3 tomaten
1 bakje champignons
Groene olijven
2 teentjes knoflook
Gehakte peterselie
Paprikapoeder
Zout en zwarte peper
1 el boter
1 el olijfolie
Rijst
Handje doperwtjes
2 bouillonblokjes groenten (of bouillonpoeder)Bereiding:
Maak de kip goed schoon en kook hem in water met een bouillonblokje of wat bouillonpoeder gaar.
Laat hem afkoelen. Smelt de boter en meng met paprikapoeder, zout en peper. Smeer de kip hiermee in en leg in een ingevette ovenschaal.
Snijd de tomaten in partjes (8 stuks per tomaat) en haal uit de helft de pitjes, bij de andere helft de pitjes laten zitten.
Verdeel om de kip heen. Snijd de champignons grof en meng met de olijfolie, zout, peper, knoflook en peterselie en verdeel over de tomaten.
Zet in de oven op 220 graden tot de kip bruin wordt en de tomaten zacht zijn. Druk met een vork de tomaten een beetje plat. Verdeel de groene olijven erover en zet nog even in de oven.
Kook de rijst met een half bouillonblokje en meng met de diepvrieserwtjes.Giet in een beker met het overgebleven halve bouillonblokje kokend water en roer er bloem door om het een beetje te binden.
Schep de rijst op een bord en verdeel hierover de kip en groenten. MEng de saus uit de schaal met de bouillon en giet over de kip en rijst.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten