Ingredienten:
1 hele kip
2 bouillonblokjes kip
2 liter water
1 ui
2 tomaten
1 zakje fijne soepgroenten
Handje geweekte kikkererwten
Zout en zwarte peper
1 tl kurkuma
1/2 tl komijn
1 tl paprikapoeder
Snufje kaneel
Klein kommetje tchicha/ieuwzan (bulgur)
Fijngehakte peterselie
Bereiding:
Breng de 2 liter water aan de kook met de bouillonblokjes. Als het kookt, doe dan de schoongemaakte kip erbij (heel). Kook deze in een uurtje gaar. Haal uit de pan en laat afkoelen, haal dan al het kippenvlees van de botjes en scheur in kleine stukjes. Zeef de bouillon.
Maal de geschilde en pitloze tomaten met de ui in een blender fijn, smoor dit even aan in een klein beetje olie. Voeg de kruiden toe en dan de bouillon van d ekip. Breng aan de kook en voeg de kikkererwten toe.
Laat dit een uurtje pruttelen op zacht vuur.
Doe dan de soepgroenten erbij en laat nog een half uurtje pruttelen. Vervolgens de tchicha erbij doen en dit gaar laten worden (minuut of 10).
Wanneer doe je de kip zelf er terug bij? En hoeveel zit er in een zakje soepgroenten?
BeantwoordenVerwijderenDe kip gaat na het zeven weer in de bouillon. Ik denk dat t ongeveer 250 gr soepgroenten zijn en een kommetje is idd ongeveer een glas
VerwijderenDe kip gaat na het zeven weer in de bouillon. Ik denk dat t ongeveer 250 gr soepgroenten zijn en een kommetje is idd ongeveer een glas
VerwijderenEn hoeveel kan er in een klein kommetje? Evenveel als een glas? (voor de tchicha)
BeantwoordenVerwijderenIk heb geen hele kip thuis we andere stukken kip. Hoeveel qua gewicht moet ik hebben? Ik snap daarnaast het stukje over de bouillon zeven niet. Moet ik het water waar de kip in is gekookt erbij doen? En waarom zeven?
BeantwoordenVerwijderen1 kilo ongeveer. Je kookt de kip in water met een bouillonblokje. Na het koken zeef je dat even (er kunnen stukjes bot of iets dergelijks inzitten) en gebruik je het vervolgens wee ropnieuw voor de soep.
Verwijderenkan je ook rijst (ivm glutenvrij dieet)toevoegen ipv tchicha, of krijg je de een hele andere soort soep
BeantwoordenVerwijderen