Kisir (Turkse bulgursalade)


Kennen jullie deze Turkse bulgursalade kisir? Zo niet, dan wordt t tijd dat je het eens proeft! Ik heb mij laten vertellen door mijn Turkse collega dat een vrouw die geen kinderen kan krijgen “kisir” wordt genoemd. Wat de relatie dan is met deze salade weet ze niet, maar opvallend is het wel. 

Terwijl ik dit plaats, heb ik meteen weer zin in de salade! Hij is zo simpel, maar echt heerlijk. En met deze hoeveelheden heb je een hele schaal vol, vaak neem ik de dag erna nog wat mee naar mijn werk als lunch.
Ingredienten:
250 gr bulghur (te koop bij de Turk)
250 ml water
1 ui, heel fijn gesnipperd
1 klein blikje tomatenpuree 
(Sambal)
2 el olijfolie
2 el citroensap
Fijngesneden peterselie
Zout en peper
Fijngesneden ijsbergsla
Heel klein gesneden komkommer (1/4 komkommer)Bereiding:
Kook het water en wel hierin de bulghur ongeveer een kwartier. Roer dan los en meng er 1 el olijfolie en citroensap door. Fruit in een pannetje met de andere el olijfolie de ui op zacht vuur tot hij glazig is. Voeg dan de tomatenpuree en een snufje zout toe en bak dit 5 minuten mee, roer sambal erdoor.
Meng dit door de bulghur. Voeg ijsbergsla, komkommer en peterselie toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap.Serveer op een schaal en garneer met fijngesneden ijsbergsla, tomaat en komkommer.

Reacties

 1. Op de verpakking staat dat ik de bulgjur moet koken??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Degene die ik heb hoef je alleen te wellen. De dikkere soort moet je even koken.

   Verwijderen
  2. Degene die ik heb hoef je alleen te wellen. De dikkere soort moet je even koken.

   Verwijderen
 2. Lekker deze ga ik vaker maken. Heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten