dinsdag 16 december 2014

Muffins met vlokken


Deze muffins zijn ontstaan toen ik eens chocolate chip muffins wilde maken, maar chocolade was vergeten te kopen. De vlokken waren erg handig en de cakejes smaakten heerlijk!

Bij het maken van muffins is trouwens de gouden regel: niet mixen, maar het beslag roeren, zo krijg je de lekkerste muffins! En het liefst laat je er wat klontjes in, dan wordt het resultaat nog beter. Als je mixt, krijg je een veel te stevig en vast muffin, waar geen lucht in zit.


Ingredi├źnten:
250 gr bloem
5 el suiker
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 ei
200 ml melk
80 gr gesmolten boter of 80 gr zonnebloemolie
Handje chocoladevlokken (ik heb de mix van bruin en wit gebruikt)
Amandelschaafsel

Bereiding:
Meng bloem met bakpoeder, suiker, vanillesuiker en voeg dan het losgeklopte ei, de melk en de boter of olie toe. Meng snel tot een beslag, klontjes erin laten dus niet helemaal glad roeren en niet mixen!Voeg tenslotte de vlokken toe en schep in je muffinvorm (3/4 vol). Verdeel over elke muffin wat amandelschaafsel.

Bak ze op 200 graden (hetelucht 180) voor 20 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten