Penne met kip en broccoli


Dit recept van mijn vader staat hier regelmatig op het menu. Het bevat weinig ingrediënten, is makkelijk te maken, maar overheerlijk! Gebruik verse knoflook voor een optimale smaak en laat het goed sudderen. Ik maak dit vaak na mijn werk, omdat het weinig ingrediënten bevat en dus snel op tafel staat!

En een goede tip: gebruik de mini penne van Grand Italia, die zijn niet zo groot en veel lekkerder dan die normale penne pasta. Dit is een van de favoriete gerechten van mijn zoontje! Die eet liever deze pasta dan met tomatensaus.


Ingrediënten:
2 kipfilets in stukjes
Paar takjes fijngehakte platte peterselie (of 1 el gedroogde peterselie)
3 teentjes knoflook (!)
1 stronk broccoli in roosjes
300 gr penne pasta
200 ml water (kokend)
1 bouillonblokje kip
Zout
1 klein potje kappertjes
2 el olijfolie


Bereiding:

Bak de kipstukjes met de knoflook (geperst of heel fijn gesneden) in de olijfolie in een wok in 5 minuten lichtbruin. Maak bouillon van het bouillonblokje en het water. Voeg dit toe aan de kipstukjes en doe ook de fijngehakte of gedroogde peterselie erbij. Laat dit op middelmatig vuur minimaal een half uur pruttelen. Kook ondertussen de pasta in kokend water met het andere bouillonblokje. Voeg de laatste 6 minuten van het koken de broccoliroosjes toe (maak ze niet te groot). Als de pasta en broccoli klaar is, afgieten en de kappertjes erdoor scheppen. Schep dan bij de kip en laat dit even op hoog vuur sudderen terwijl je het goed om blijft scheppen. 
  • Let op, de knoflooksaus van de kip blijft erg helder, dus verwacht niet dat het een gebonden saus wordt. 

Reacties

Populaire recepten