zaterdag 26 december 2020

Triple chocolate muffins



Ik ben geen chocoladefreak zoals veel andere vrouwen, maar ik vind het wel lekker hoor. Deze muffins zijn echt verrukkelijk en als je dol bent op chocolade echt een droom om te eten! Het recept is van de beroemde kokkin Nigella Lawson.

Het geheim voor mooie hoge, zachte en luchtige muffins? Het beslag nooit mixen! Alleen roeren en laat klontjes in het beslag!

Ingredienten:
250 gr bloem
100 gr suiker
2 eieren
Half zakje bakpoeder
1 tl vanillearoma
75 gr gesmolten boter
125 ml room
2 el cacao
Fijngehakte witte, pure en melkchocolade
Chocoladepasta

Bereiding:
Meng bloem met de suiker, cacao en bakpoeder. Klop de eieren los met de room en vanillearoma en meng door de bloem. Voeg gesmolten boter toe en meng kort. Gewoon roeren met een vork, er mogen (moeten!) klontjes in blijven zitten anders worden ze zwaar en compact!
Roer dan fijngehakte witte en melkchocolade erdoor. Schep 1 el beslag in muffinpapiertjes (in een muffinbakplaat!), doe hierop een klein theelepeltje chocoladepasta en hierop weer 1 el beslag. Druk er stukjes pure chocolade in en bak ze 25 minuten op 180 graden.

1 opmerking: