Aardbeien-chocoladetaart

Ik bak inmiddels graag taarten en bij voorkeur met een lekker romige vulling. Deze aardbeien-chocoladetaart plaatste ik al eerder, maar ik heb hem wat opgepimpt. Het recept maakte ik namelijk eerst in een vorm van 26 cm, maar dan kwam het biscuit erg laag uit. Nu in een vorm van 20 cm gedaan en dan is hij mooi hoog en perfect om in 3 lagen te verdelen.


Mijn video's zul je voortaan alleen nog op Youtube terugvinden. Dat heeft meerdere redenen: op facebook duurt het ontzettend lang voor ze geupload zijn, sommige video's kreeg ik helemaal niet geupload (zo heb ik 2x een half uur gewacht op de kipbestilla en zijn ze nooit online verschenen) en op youtube zijn ze makkelijker terug te vinden. Ik heb mijn video's daar onderverdeeld in afspeellijsten met verschillende categorieën. Wil je geen video missen, abonneer je dan op mijn kanaal. Klik rechtsboven op het Youtube-icoontje om naar mijn kanaal te gaan!


Binnenkort volgt een artikel met basisrecepten voor biscuit, maar deze kun je alvast gebruiken voor een vorm van 20 cm.

Bekijk hier de video van de taart:Ingrediënten voor een vorm van 20 cm:
5 eieren
125 gr suiker
Snufje zout
4 el warm water
40 gr bloem
40 gr maizena
40 gr cacao
Vulling:
1 pakje slagroom (van 250 ml)
1 zakjes klopfix
1 zakje1 vanillesuiker
2 el poedersuiker
1 bakje mascarpone (250 gr)
1 bakje aardbeien
150 gr pure chocolade
50 gr witte chocolade

Bereiding:
Scheid de eiwitten en eigelen. Bekijk hier de tips die ik je daarvoor kan geven: Eieren scheiden

Mix de eigelen met het warme water en de helft van de suiker tot een dikke en lichtgele creme. Mix de eiwitten met een snufje zout en de rest van de suiker stijf. Meng bloem met maizena en cacao. Schep de eiwitten op de eigelen en zeef het bloemmengsel erboven. 

Schep het luchtig door elkaar totdat het gemengd is (niet roeren, maar scheppen zodat het luchtig blijft). Schep in een met bakpapier bekleedde en ingevette springvorm van 20 cm en sla een paar keer op het aanrecht om luchtbellen eruit te krijgen. Bak op 200 graden (hetelucht 180 graden) in 30 min gaar. Laat eerst een kwartier in de oven afkoelen met 
de deur dicht. Haal er dan pas uit.

Laat goed afkoelen (dit moet je echt doen, als je warm gaat snijden breekt alles in stukken) en haal de vorm eraf. Snijd de taart in 3 lagen, bijvoorbeeld m.b.v. een taartsnijder. In mijn video zie je hoe die eruit ziet.


Mix de slagroom stijf met de klopfix, vanillesuiker en poedersuiker (check hier de tips: slagroom kloppen). Mix dan de mascarpone er goed door. Houd ongeveer 1/3 van de room apart voor de garnering. Rasp 100 gr van de pure chocolade en verdeel de helft door 2/3 van de slagroom. Houd 6 aardbeien apart en snijd de rest in stukjes. Meng ook door de room en vul hiermee de taart (zie video).


Smelt de andere reep pure chocolade met een tl zonnebloemolie. Was de apart gehouden aardbeien en dompel die in de chocolade. Leg ze op een bord met bakpapier en laat in de koelkast hard worden. Smelt de witte chocolade ook en doe in een boterhamzakje. Knip een klein puntje eraf zodat je een klein gaatje hebt. Spuit streepjes over de aardbeien. 

 • Belangrijk voor het beslag is dat je het niet roert of mixt wanneer je de bloem toevoegt, maar het luchtig omschept. Zorg er wel voor dat alle bloem is opgenomen. Bak het beslag vrijwel meteen na het bereiden ervan.

Reacties

 1. wauw...een heel mooie taart om fier op te zijn!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoii hoe kom je aan de slagroomtoefjes op het einde? Heb je nog over gelaten van het beslag wat je erop smeert? Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi ja klopt, ik zie dat er een stukje Us weggevallen van de tekst. Zal dat morgen even aanvullen.

   Verwijderen
 3. Hai

  Vraagje hoe kan ik op een ander manier snijden in 3 lagen ben niet zo handig met snijden heb geen taartzaag is er ander manier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met een groot mes eerst rondom insnijden en daarna helemaal doorsnijden

   Verwijderen
 4. Hoi ellouisa,

  Een trouwe volger hierzo :) ik vind je recepten geweldig, hele duidelijke uitleg inclusief video's! Nu wil ik morgen graag de choco taart maken, alleen heb ik geen vorm van 20cm. Ik heb een hartvorm van 24cm en een ronde van 26. Welke is beter om te gebruiken denk je? Dat ie ook goed hoog wordt dat ik em in drie lagen kan snijden?

  Groetjes K.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi ellouisa,

  Een trouwe volger hierzo :) ik vind je recepten geweldig, hele duidelijke uitleg inclusief video's! Nu wil ik morgen graag de choco taart maken, alleen heb ik geen vorm van 20cm. Ik heb een hartvorm van 24cm en een ronde van 26. Welke is beter om te gebruiken denk je? Dat ie ook goed hoog wordt dat ik em in drie lagen kan snijden?

  Groetjes K.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi k, wat leuk! Sorry ik zie je bericht nu pas. Is het nog gelukt? Je kon t beste een vorm van 26 nemen en dan het recept verdubbelen. Groetjes ellouisa

   Verwijderen
 6. Hallo, vraagje over het beslag. Na het bakken in de oven is mijn cake niet zo hoog gekomen. Ik heb gewone witte tarwe bloem gebruikt voor het beslag en geen zelfrijzende bloem. Ligt het hieraan? Groetjes, Lamia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi dat kan verschillende oorzaken hebben maar niet war jij nu aangeeft. Zelfrijzende bloem is niet nodig. De vorm kan te groot zijn geweest, de oven stond te laag of deze luchtigheid is uit het beslag gegaan tijdens het mengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi dat kan verschillende oorzaken hebben maar niet war jij nu aangeeft. Zelfrijzende bloem is niet nodig. De vorm kan te groot zijn geweest, de oven stond te laag of deze luchtigheid is uit het beslag gegaan tijdens het mengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijke taart en super goed gelukt. Ik wilde graag een foto bijvoegen, maar dat lukt mij helaas niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten