Amandel-pitmoppen

Vandaag wilde ik iets bakken wat niet te veel tijd zou kosten en niet te veel ingrediënten nodig had. Met die regen had ik namelijk geen zin om nog naar de supermarkt te gaan. Het werden amandel pitmoppen, oud-Hollandse koekjes, zo gemaakt en overheerlijk. Gebruik wel echte (ongezouten) roomboter en geen margarine, dat is zonde van de smaak. 

Ingredienten voor 20 stuks:
125 gr roomboter op kamertemperatuur
75 gr witte basterdsuiker
Snufje zout
1 eidooier
175 gr bloem
50 gr fijngemalen amandelen of amandelpoeder
Garnering:
40 (halve) amandelen
1 eidooier, losgeklopt met 2 druppels water

Bereiding:
Mix de boter met de suiker, zout en eidooier tot een crème. Meng bloem en fijngemalen amandelen erdoor en vorm er een deeg van. Verpak in plastic folie en laat een uur in de koelkast rusten. Rol het daarna uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een plak van een halve cm dik. Snijd in 20 vierkantjes (eventueel overgebleven deeg opnieuw uitrollen en snijden) en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk in elk vierkantje 2 (halve) amandelen. Bestrijk de koekjes met het eidooiermengsel en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180 graden) voor 10-15 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten trommel.

Reacties

  1. Hey Ellouisa,
    even een gekke vraag ik heb ook zeeuwse bloem in huis raad je dat aan bij deze koekjes?
    Ik heb nu al zin om ze te maken!
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten