Appelcake met rozijnen



Deze appelcake met rozijnen is echt heerlijk zacht en gevuld met halve appels in plakjes, rozijnen en eventueel amandelschaafsel. Bestrijk hem met lekkere honing voor een mooie glans en genieten maar!

Ingrediënten voor een ronde vorm van 28 cm:
3-4 appels
125 gr roomboter op kamertemperatuur
125 gram suiker
3 eieren
Snufje zout
Geraspte schil van een halve citroen 
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
100 ml lauwe melk
150 gram rozijnen, geweekt
Decoratie:
2 el honing
(Amandelschaafsel)

Bereiding:
Mix de boter met de suiker goed. Voeg dan de eieren een voor een toe en mix ze erdoor, samen met de citroenrasp. Meng bloem met bakpoeder en zeef dit. Voeg dit mengsel om en om met de melk toe en mix alles tot een mooi cakebeslag. Schep de helft van de geweekte rozijnen erdoor. 
Schil de appels en haal het klokhuis eruit, snijd ze in vieren en snijd in de bolle kant van de appels kleine sneetjes in de lengte. Doe het cakebeslag in een ingevette bakvorm van ongeveer 28 cm. Daar druk je dan de partjes ingesneden appels in en strooi er nog een paar rozijnen overheen. Oven voorverwarmen op 200 graden voor een kwartier en als je de appelcake erin doet, dan deze op 180 graden verder laten bakken. 

Als de appeltaart klaar is, even af laten koelen voor een minuut of 10. Dan uit de vorm halen en insmeren met verwarmde abrikozenjam of honing en eventueel bestrooien met amandelschaafsel. 

Reacties

  1. Mag je ook olie gebruiken in plaats van boter en hoeveel olie moet zijn?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten