Chocolade-kokosdriehoekjes

Deze koekjes zijn niet alleen lekker, maar zien er ook mooi uit! Voor een geboorte kun je ook blauwe of roze (of allebei) gebruiken voor mooie geboortekoekjes. Het rollen van de kokosrolletjes vereist wel wat oefening, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, gaat het snel.
Ingredienten:
400 gr kokos
400 gr witte of bruine chocolade
Beetje zonnebloemolie
Kleurstof naar keuze
2 blikken gecondenseerde melk

Bereiding:
Neem de kokos en voeg de nestle beetje bij beetje toe (kan zijn dat je maar 1 blik nodig hebt, of anderhalf of 2, verschilt per kokos en per blik). Het mengsel moet een beetje plakkerig zijn en je moet er staafjes van kunnen vormen. Verdeel in 3 gelijke delen en meng door ieder deel een kleurstof. Zorg dat de kleurstof goed verdeeld is. Vet je handen in met een beetje olie en maak van elke bol staafjes van ongeveer 15 cm lang (ik verdeel de bollen eerst in zo'n 5 of 6 kleine bolletjes, die ik dan tot staafjes rol). 

Laat ze een beetje opstijven in de koelkast. Ondertussen chocolade smelten met een paar lepels olie zodat het voldoende vloeibaar is, maar niet te dun.

Neem dan een stuk bakpapier en smeer hierop een rechthoek chocolade (10 bij 15 cm). Leg hierop 2 staafjes van verschillende kleuren kokosvulling. Besmeer met chocolade en leg er nog een staafje op. Besmeer rondom met chocolade en vouw het bakpapier er tegenaan. Zorg dat je een driehoeksvorm krijgt. Laat in de koelkast hard worden en snijd dan in plakjes.

Op verzoek een foto van de bereiding, is niet van mij maar van  de blog van Nora: http://noraredcuisine.over-blog.com/article-triangles-tricolor-67759537.html

Hoop dat het zo duidelijk is?
triangles-coco7.jpg
triangles-coco9.jpg

triangles-coco10.jpg

Reacties

Populaire recepten